Föreläsningar 11 maj

Pride

Välkommen på föreläsningar den 11 maj under Pride.

Charlotte Signahl pratar om Mångfald - Besvärligt Härligt?! och Mats Hammarstedt om HBTQ-personer på arbets- och bostadsmarknaden: Vad säger forskningen?

Torsdag den 11 maj kl 14.00. Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

Mångfald - Besvärligt Härligt?! föreläsare Charlotte Signahl

Är mångfald en rättighetsfråga eller lönsamhetsfråga – eller både och? Får man skratta åt rasister? Var är egentligen jämställdhet? Vad har HBT med jobbet att göra? Är religion en aktuell fråga i Sverige? Vad betyder de moderna orden normkritik och intersektionalitet? Är det skillnad på att bemötas och mötas? Finns det verkligen lagar och forskning inom dessa områden? ”Annan” etniskbakgrund – annan än vad?
 
Genom att dela med sig av egna erfarenheter och backa upp med forskning får deltagarna en förståelse för möten mellan människor och hur dessa kan gå både rätt och fel. Lite fakta, lite historia och många funderingar.
Anmälan görs till Detta är en e-postadress
Arrangör: Växjö kommun
-------------------------------------------------------------------------------------
Torsdag den 11 maj kl 15.30. Regionteatern, Västergatan 24 Växjö
 

HBTQ-personer på arbets- och bostadsmarknaden: Vad säger forskningen? föreläsare; Mats Hammarstedt

En föreläsning om HBTQ-personers situation ut på den svenska arbets- och bostadsmarknaden. Finns det löneskillnader kopplade till sexuell läggning? Diskrimineras HBTQ-personer i anställningssituationen? Vilka hinder möter HBTQ-personer när de söker efter bostad?
Anmälan görs till Detta är en e-postadress
Arrangör: Växjö kommun