Instagrammare på @govaxjo

Nyfiken på Växjö? Följ både kända och okända växjöbor under en vecka på Instagram! Här visar de sin bild av Växjö – Europas grönaste stad. Vill du instagramma eller har du tips på någon du vill se som instagrammare, hör av dig till Detta är en e-postadress          

Vecka 22: Oliver Rosengren

Oliver Rosengren Kommunfullmäktige politikerVäxjöbo, kommunalråd och nämndordförande, med ansvar för arbetsmarknad, integration, vuxenutbildning och socialtjänst. Under veckan får du följa med mig bakom kulisserna i växjöpolitiken.

 

 

 

Vecka 23: Åsa Karlsson Björkmarker

Åsa Karlsson Björkmarker kommunfullmäktige politiker

Jag är Växjöbo, socialdemokrat och kommunalråd. Men jag är också tvåbarnsmorsa, mitt i en flytt och född Västgöte. Min vecka kommer att vara en salig blandning av budgetarbete för ett mer jämlikt Växjö, ett flyttlass till Öster och så blir det ett stopp i Stockholm. Kanske tittar kungen in på instagramkontot nån av dagarna. Ja, det vill säga om det blir som planerat men ärligt talat – Det blir det sällan.

Vecka 24: Tilda Lexert

Vecka 25: Magnus Petersson

Magnus PeterssonMitt namn är Magnus Petersson och till vardags arbetar jag som grafisk kommunikatör och bildkonstnär. Snart är det midsommar och för väldigt många väntar en lång och härlig semester. Häng med mig denna veckan; ni kommer få tips på utflyktsmål och evenemang i och kring Växjö, även få en inblick i den ädla konsten att måla akvarell!

 


Föregående Instagrammare 

Vecka 21: Anette Brunsell

Jag är en skribent och trädgårdsfotograf som brinner för odling och hållbart leverne. Driver också trädgårdsbloggen Rost och rädisor om livet i min mormorsträdgård med odling, växthus och höns i Benestad, Alvesta kommun. Jag kommer att visa de gröna oaserna i Växjö och särskilt hålla utkik efter odlat och ätbart. Efter att tidigare ha varit bosatt i stan under många år känner jag till både skrymslen och vrår. Redan nu vågar jag lova besök på torgdag, stadsodling och Vallens koloniområde.

Vecka 20: Jardel de Sousa

Jag är född i Brasilien och är utbildade dansare på Kungliga Balettskolan i Stockholm. Jag jobbar idag som koreograf och dansare och driver egen verksamhet inom fashion, dans, catwalk och personlig träning där hållning är min specialitet. Under min vecka kommer ni bland annat att få se bilder av träning, Växjös street fashion, och dans.

Vecka 19: Anna-Karin Axelsson

Jag heter Anna-Karin Axelsson och är bibliotekschef i Växjö. Jag har jobbat med bibliotek i över trettio år och tycker fortfarande att bibliotek är fantastiska och spännande och alldeles nödvändiga i vårt samhälle. Den här veckan kommer det att vara extra mycket kring bibliotek i Växjö eftersom vi är värdar för Biblioteksdagarna, en nationell konferens för biblioteksbranschen. Ni kommer att få följa med mig när jag visar Växjö för våra besökare.

Vecka 18: Diego Dogge

Denna vecka är det innebandy-VM för juniorer i Växjö. Diego Dogge är en profil inom innebandy-Sverige och har själv mängder med följare på instagram. Så en vecka full av innebandy utlovas. 

 

Vecka 17: Malin Matson

Växjö för mig är kultur i form av magi och humor, en perfekt knutpunkt till övriga Sverige och helt enkelt staden jag l ängtar hem till när jag är ute och reser i mitt jobb som Eventkoordinator, Kongressgeneral, standup-komiker och konferencier.

Vecka 16: Aref Yousefi

Aref heter jag och jag kom till Sverige från Afghanistan för ett och ett halvt år sen. Jag har nu bott i Växjö i drygt ett år. Jag är praktikant på Studjefrämjandet, programledare på Kristen närradio Växjö, ansvarig på Sverigehazarernas förening, språkundervisare på Röda korset och missionär. Jag är engagerad i flyktingfrågan och afghaners rätt att fly undan kriget i sitt hemland. Den tid jag får över lägger jag på musiken, framför allt genom Frihetsbandet som spelar musik från både Mellanöstern och Västvärlden.
 
Vecka 15: Ulrik Wallertz 

Jag heter Ulrik och är 41 år. Jag äger Intersport Grand Samarkand ihop med min kusin Janne. Jag bor på hov i Växjö med min sambo, mina två bonusbarn och hunden Kenzo. Denna veckan kommer ni få följa mig på jobbet och på fritiden.

Vecka 14: Marie Nilsson

Marie Nilsson heter jag och jobbar på Norremarks Återvinningscentral. Jag bor på Hovshaga med min sambo och två tjejer, sex och åtta år gamla. Denna veckan ska ni få följa mig i mitt arbete, där vi gör allt ifrån att hantera farligt avfall till att leta bilnycklar i containrarna. Vi hjälper er att sortera rätt! Väl mött!

Vecka 13: Fredrik Isberg

 Jag arbetar som chefstränare på Växjö Simsällskap som är den största ideella föreningen i Växjö. Jag har jobbat som simtränare i 20 år och under vecka 13 kommer jag visar upp hur en vecka ser ut hos oss. På helgen har vi också vårt största arrangemang under året, nämligen tävlingen Arena Glasriket Cup. Jag sjunger också var som helst och nästan vad som helst så musik och idrott är mina två största passioner.

Vecka 12: Elin Atlas Björklund

 

Denna vecka lämnar jag kontoret på Kronobergsgatan 7 i Växjö för att i min roll som vikarierande verksamhetskoordinator på Naturskyddsföreningens regionala kansli Sydost ta er med på föreläsningar, workshops och andra arrangemang under Växjö Earth Week. Förutom att ge er information om viktigt miljö- och hållbarhetsarbete kommer jag ta er med bakom kulisserna i mitt privatliv som under våren präglas av Växjö Pride 2017. Jag vill även passa på att presentera så många som möjligt i mitt lilla men ack så underbara nätverk i Europas grönaste stad! 

Vecka 11: Paula Högström

Jag är en klänningstokig, bokbloggande, barn- och ungdomsboksnörd som tittar lite för mycket på tv-serier. Jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Växjö stadsbibliotek. Lever och andas böcker. Det blir en vecka fylld av färg, böcker och läsning.

Vecka 10: Daniel Enestubbe

Jag heter Daniel Enestubbe. Under kvällstid skriver, poddar och bloggar jag om sport i allmänhet och hockey i synnerhet på Smålandsposten. På dagarna lever jag ett tempofyllt liv på landet med familj och hästar. Under min vecka räknar jag bland annat med följa Växjö Lakers och Växjö Vipers slutspurt i seriespelet. 

Vecka 9: Anna Sjödahl

Du kan ta en smålänning ur Småland men aldrig Småland ur en smålänning. Så är det för min del! Anna Sjödahl heter jag och jobbar till vardags på Destination Småland, där vi jobbar med att utveckla och marknadsföra besöksnäringen i vårt län, för att få fler besökare att upptäcka vårt sköna Småland. Den här veckan får ni följa med mig till mina sköna platser där jag rör mig såväl på jobbet som på min lediga tid. 

Vecka 8: Anna Wessman

Jag heter Anna Wessman och är en elitsatsande spjutkastare som tävlar för IFK Växjö. När jag inte tränar studerar jag ett masterprogram inom innovation och produktutveckling på Linnéuniversitetet. Under min vecka kommer jag visa upp vilken fantastisk idrottsstad, framförallt friidrottsstad, Växjö är. Ni kommer även få följa med bakom kulisserna på Inomhus-SM i Friidrott som går i Telekonsult arena. Där har jag det roliga uppdraget att agera speaker. 

Vecka 7: Emma Andersson

Mitt namn är Emma och jag är projektledare för Växjölöftets jobb- och utbildningsmässa. Jag är en fotbollsnörd som har svårt för att sitta still och jag älskar schlager! Mycket av min lediga tid går åt till träna fotboll i Moheda IF eller mitt styrelseuppdrag i föreningen. Under min vecka kommer ni att få följa förberedelserna inför Växjölöftets jobb- och utbildningsmässa och givetvis massa tankar kring Melodifestivalen som sänds från Växjö denna vecka. Välkommen till min vecka fylld med mässglans, mellomys och fotbollsträningar! 

Vecka 6: Adam Karlsson

Adam Karlsson heter jag, 21 år bosatt i Växjö och arbetar som undersköterska. Under denna vecka får ni följa med mig på min arbetsplats Akutvårdsavdelning/Akuten och se vad jag hittar på utanför arbetsplatsens dörrar i vårt Växjö, Vi ses!

Vecka 5: Emma Cajnerud

Jag heter Emma och jobbar som skribent och kreatör på reklambyrån GoBrave i Växjö. Fotar ofta och gärna, inspireras av människor som gör saker från hjärtat och har en näst intill nördig passion för inredning, loppis och vackra miljöer. Växjö har många smultronställen, och under denna vecka ska jag försöka visa några av mina. Häng på vettja!

Vecka 4: Susanne Rydén

Jag är en kulturarbetare förankrad i det småländska kulturlivet, med goda kontakter och insikt i såväl Sveriges som övriga Europas musik- och kulturliv. Är sedan mars 2015 orkesterchef för Musica Vitae och har sedan tidigare 25 års erfarenhet som sångerska på världens olika scener. Jag är också initiativtagare till och drivande kraft bakom Smålands Kulturfestival. Välkommen till min vecka då det bland annat vankas kulturnatt!

Vecka 3: Kari Ahlqvist

Jag heter Kari och jobbar på det kommunala fastighetsbolaget Vöfab. Under min vecka kommer ni framförallt få följa vad som händer på mitt jobb, och det är en hel del i en växande stad där vi har många hus att ta hand om, men också bygger nya. Det blir också några glimtar från min fritid, där ett av mina intressen är kultur. Ja, jag kan nog kallas kulturtant om definitionen är en medelålders kvinna som konsumerar eller ägnar sig åt kultur. Välkommen till min vecka!

Vecka 2: Eddie Andersson

Mitt namn är Eddie Andersson och jag är växjöbo sedan födseln. Startade Bläck & Co reklambyrå för snart 25 år sedan och där jobbar jag som Art Director. Spelat musik i en lång rad band genom åren och nu är jag tillbaka i samma elektroniska genre där jag en gång började, Esselbon och Ripoux heter de projekt jag jobbar med nu. Förutom nedslag i kulturella och kreativa sidor av Växjö kommer min vecka förhoppningsvis visa upp en del naturupplevelser då jag gärna utforskar den omgivande naturen med kamera och kikare. 

Vecka 1: Elisabeth Anderberg

Elisabeth Anderberg heter jag, men det är väldigt få som inte kallar mig för Bettan. En gammal raggarbrud från Moheda som idag driver PR-byrån Skatan PR och är delägare samt vd i det nystartade bolaget Wevlr som sysslar med framtidens sociala media. Jag är också krönikör på Vxonews. På min fritid är jag materialare för U15 i Växjö Lakers och en engagerad hockeymorsa. Och så älskar jag verkligen Växjö. Det känns som om det bubblar i hela staden och allt är möjligt. Så tillsammans med er så kommer vi att kickstarta 2017!

Vecka 52: Viktor Sandberg

Så kul att ni ska få följa med mig, inte vilken vecka som helst heller utan nyårsveckan! Jag jobbar som frisör på frisörsalongen LYX VXO där jag spenderar all min tid. Men när jag inte är på jobbet så är jag lite överallt, spelar in en podcast, vx trend eller bloggar. Mer om mig får ni se denna vecka!

Vecka 51: Simon Elmlund

Jag heter Simon Elmlund och jag är 20 år gammal. Jag jobbar just nu med min nystartade studio på Bergendahlska Gården så det kommer att bli en del bilder just därifrån. Jag spelar också i band och är med i Växjö Musikförening​ så någon smygreklam för dessa projekt kan ske :) Ni kan därmed se fram emot en vecka med mycket musikrelaterade bilder och filmklipp denna julvecka.

Vecka 50: Emelie Holmberg

Emelie heter jag, är 29 år och mamma till två små huliganer - Hillevi 4 år och Vidar 2 år. På min fritid tränar och tävlar jag i thaiboxning på världens bästa klubb- Växjö Titans. Den övriga tiden lägger jag på min familj och mina vänner. Jag har ofta många bollar i luften och är ständigt på språng! Jag kommer dela med mig av en blandning av vardagskaoset (eller ja det typ ständiga kaoset) och träningen. Så ja, det kommer bli lite smått och gott kan man säga. Hoppas veckan ska kunna bjuda på både igenkänning och skratt :)

Vecka 49: Jesper Rognefall

Mitt namn är Jesper Rognefall, född och uppvuxen i Växjö men numera bosatt i Malmö (på helgerna i alla fall) och ständigt på språng. I veckorna jobbar jag med marknadsföring, försäljning och events på PM & Vänner i Växjö. Jag driver också konsultbolaget Dimanche och är delägare/medgrundare till The VXO Company AB. Under min vecka kommer ni få följa med bakom kulisserna på vårt hotell och våra olika enheter. Dessutom tänkte jag visa upp platserna där jag helst spenderar tid på fritiden. Det här blir kul - nu kör vi. 

Vecka 48: Jenny Bäckström
 

Jag heter Jenny, jag bor i stadsdelen Öjaby med man och två barn och är vd för Växjö Citysamverkan. Tillsammans med näringsidkare, kommun och fastighetsägare jobbar jag för att vår stadskärna ska vara så härlig som möjligt. Under vecka 48 sker återhämtning från årets julskyltning, uppladdning inför Christmas swap i Bländapassagen och såklart – the amazing KENT! Tack för att ni hänger med!

Vecka 47: Diana Unander Nordle

Diana heter jag och arbetar på Linnéuniversitetet där jag fördelar min tid mellan institutionen för datavetenskap och IEC, som är ett kluster/nätverk för den digitala sektorn. Under min vecka så kommer ni att få lära er mer om forskning och utbildning inom de IT-relaterade områdena, hur datavetenskapen arbetar med utveckling av nya kurser, vad IEC är och gör samt kanske till och med träffa några av våra fantastiska IT-företag. Ni kommer kanske även få en in inblick i mitt privatliv och har ni tur delar jag med mig av några av mina Växjö-favoriter.

Vecka 46: Naimul Abd

I am a serial entrepreneur, brand strategist, team builder, and musician. I see life as an endless journey into new and exciting possibilities. Dream big, live your dreams, and inspire others to follow their dreams. That’s life. That’s me!

Vecka 45: Jessica Sorting

Jag heter Jessica och jobbar på BG (Bergendahlska gården) i Växjö. Här finns det möjligheter för dig som ung att göra det mesta. Du kan fika, spela Fifa, repa, sjunga i kör, spela teater, vara med på music quiz, träffa oss som jobbar med feriejobben, fältverksamhet, Navigator och mycket mer. Häng med oss för att se vad som händer i och utanför huset.

Vecka 44:  Christian Guntsch

Jag heter Christian och jobbar med innebandy, både som assisterande tränare i Växjö Vipers och innebandyinstruktör på Växjö Fria Gymnasium. Under min vecka kommer jag visa att Växjö är en grym innebandystad. Veckan avslutas med Euro Floorball Tour som spelas 4 till 6 november i Fortnox Arena.  Lagen som möts i denna 4-nationsturnering är Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien. Det är den sista uppladdningen innan VM i Riga i december.

Vecka 43: Maria Bolander 

Maria Bolander heter jag och jag är en naturälskande florist. Jag driver Söders Blommor och jag älskar Växjö. Under min vecka vill jag visa er mina energikickar, var jag får min inspiration ifrån i stort och smått.

Vecka 42: Ida Heinerud
Mitt namn är Ida och jag jobbar som projektledare på GoTech där jag har förmånen att få driva alla möjliga roliga och spännande projekt. Ingen dag är sig den andra lik, kan jag lova! Denna vecka är det full fart inför evenemanget Science City. Följ med!

Vecka 41: Louise Bergholm

Mig hittar du ofta på mitt jobb på Yngves förskola på I11-området i Växjö, där det går 26 barn. Vi strävar efter att arbeta efter en pedagogik som kallas för Reggio Emilia. Välkommen att följa med in i förskolans värld, men det blir såklart en hel del annat också.

Vecka 40: Malin Olofsson

Malin tillhör den rastlösa typen; den som har svårt för att sitta still och därmed får saker att hända. I sitt bagage har hon uppstarten av två reklambyråer, restaurangen Ett Kvarter och Sandviks Hamkrog på Öland. Kreativitet, frihet och att skapa upplevelser är det som driver henne i hennes företagande.

Vecka 39: Kerstin Bohlin 

Hej! Jag jobbar som trädgårdsmästare och driver Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör. Jag älskar så klart det gröna i livet - trädgård, natur och att bo i Tolg, världens bästa by!

 


Kontakta oss»
Kommunikationsenheten
Telefon 0470-410 00

Ansvarig förvaltning
Kommunledningsförvaltning»
Politiskt ansvar
Kommunstyrelsen»

@govaxjo Instagram

Instagram ikon