Instagrammare på @govaxjo

Nyfiken på Växjö? Följ både kända och okända växjöbor under en vecka på Instagram! Här visar de sin bild av Växjö – Europas grönaste stad. Vill du instagramma eller har du tips på någon du vill se som instagrammare, hör av dig till Detta är en e-postadress          


Vecka 12: Elin Atlas Björklund

Denna vecka lämnar jag kontoret på Kronobergsgatan 7 i Växjö för att i min roll som vikarierande verksamhetskoordinator på Naturskyddsföreningens regionala kansli Sydost ta er med på föreläsningar, workshops och andra arrangemang under Växjö Earth Week. Förutom att ge er information om viktigt miljö- och hållbarhetsarbete kommer jag ta er med bakom kulisserna i mitt privatliv som under våren präglas av Växjö Pride 2017. Jag vill även passa på att presentera så många som möjligt i mitt lilla men ack så underbara nätverk i Europas grönaste stad! 

Vecka 13: Fredrik Isberg

Fredrik IsbergJag arbetar som chefstränare på Växjö Simsällskap som är den största ideella föreningen i Växjö. Jag har jobbat som simtränare i 20 år och under vecka 13 kommer jag visar upp hur en vecka ser ut hos oss. På helgen har vi också vårt största arrangemang under året, nämligen tävlingen Arena Glasriket Cup. Jag sjunger också var som helst och nästan vad som helst så musik och idrott är mina två största passioner.

Vecka 14: Marie Nilsson

Marie Nilsson

Marie Nilsson heter jag och jobbar på Norremarks Återvinningscentral. Jag bor på Hovshaga med min sambo och två tjejer, sex och åtta år gamla. Denna veckan ska ni få följa mig i mitt arbete, där vi gör allt ifrån att hantera farligt avfall till att leta bilnycklar i containrarna. Vi hjälper er att sortera rätt! Väl mött!

 

 Vecka 15: Ulrik Wallertz 

Ulrik Wallertz

Jag heter Ulrik och är 41 år. Jag äger Intersport Grand Samarkand ihop med min kusin Janne. Jag bor på hov i Växjö med min sambo, mina två bonusbarn och hunden Kenzo. Denna veckan kommer ni få följa mig på jobbet och på fritiden.

 

 


Vecka 16: Aref Yousefi

ArefAref heter jag och jag kom till Sverige från Afghanistan för ett och ett halvt år sen. Jag har nu bott i Växjö i drygt ett år. Jag är praktikant på Studjefrämjandet, programledare på Kristen närradio Växjö, ansvarig på Sverigehazarernas förening, språkundervisare på Röda korset och missionär. Jag är engagerad i flyktingfrågan och afghaners rätt att fly undan kriget i sitt hemland. Den tid jag får över lägger jag på musiken, framför allt genom Frihetsbandet som spelar musik från både Mellanöstern och Västvärlden.
Vecka 17: Malin Matson
Växjö för mig är kultur i form av magi och humor, en perfekt knutpunkt till övriga Sverige och helt enkelt staden jag längtar hem till när jag är ute och reser i mitt jobb som Eventkoordinator, Kongressgeneral, standup-komiker och konferencier.

 


Föregående Instagrammare 

Vecka 11: Paula Högström

Jag är en klänningstokig, bokbloggande, barn- och ungdomsboksnörd som tittar lite för mycket på tv-serier. Jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Växjö stadsbibliotek. Lever och andas böcker. Det blir en vecka fylld av färg, böcker och läsning.

Vecka 10: Daniel Enestubbe

Jag heter Daniel Enestubbe. Under kvällstid skriver, poddar och bloggar jag om sport i allmänhet och hockey i synnerhet på Smålandsposten. På dagarna lever jag ett tempofyllt liv på landet med familj och hästar. Under min vecka räknar jag bland annat med följa Växjö Lakers och Växjö Vipers slutspurt i seriespelet. 

Vecka 9: Anna Sjödahl

Du kan ta en smålänning ur Småland men aldrig Småland ur en smålänning. Så är det för min del! Anna Sjödahl heter jag och jobbar till vardags på Destination Småland, där vi jobbar med att utveckla och marknadsföra besöksnäringen i vårt län, för att få fler besökare att upptäcka vårt sköna Småland. Den här veckan får ni följa med mig till mina sköna platser där jag rör mig såväl på jobbet som på min lediga tid. 

Vecka 8: Anna Wessman

Jag heter Anna Wessman och är en elitsatsande spjutkastare som tävlar för IFK Växjö. När jag inte tränar studerar jag ett masterprogram inom innovation och produktutveckling på Linnéuniversitetet. Under min vecka kommer jag visa upp vilken fantastisk idrottsstad, framförallt friidrottsstad, Växjö är. Ni kommer även få följa med bakom kulisserna på Inomhus-SM i Friidrott som går i Telekonsult arena. Där har jag det roliga uppdraget att agera speaker. 

Vecka 7: Emma Andersson

Mitt namn är Emma och jag är projektledare för Växjölöftets jobb- och utbildningsmässa. Jag är en fotbollsnörd som har svårt för att sitta still och jag älskar schlager! Mycket av min lediga tid går åt till träna fotboll i Moheda IF eller mitt styrelseuppdrag i föreningen. Under min vecka kommer ni att få följa förberedelserna inför Växjölöftets jobb- och utbildningsmässa och givetvis massa tankar kring Melodifestivalen som sänds från Växjö denna vecka. Välkommen till min vecka fylld med mässglans, mellomys och fotbollsträningar! 

Vecka 6: Adam Karlsson

Adam Karlsson heter jag, 21 år bosatt i Växjö och arbetar som undersköterska. Under denna vecka får ni följa med mig på min arbetsplats Akutvårdsavdelning/Akuten och se vad jag hittar på utanför arbetsplatsens dörrar i vårt Växjö, Vi ses!

Vecka 5: Emma Cajnerud

Jag heter Emma och jobbar som skribent och kreatör på reklambyrån GoBrave i Växjö. Fotar ofta och gärna, inspireras av människor som gör saker från hjärtat och har en näst intill nördig passion för inredning, loppis och vackra miljöer. Växjö har många smultronställen, och under denna vecka ska jag försöka visa några av mina. Häng på vettja!

Vecka 4: Susanne Rydén

Jag är en kulturarbetare förankrad i det småländska kulturlivet, med goda kontakter och insikt i såväl Sveriges som övriga Europas musik- och kulturliv. Är sedan mars 2015 orkesterchef för Musica Vitae och har sedan tidigare 25 års erfarenhet som sångerska på världens olika scener. Jag är också initiativtagare till och drivande kraft bakom Smålands Kulturfestival. Välkommen till min vecka då det bland annat vankas kulturnatt!

Vecka 3: Kari Ahlqvist

Jag heter Kari och jobbar på det kommunala fastighetsbolaget Vöfab. Under min vecka kommer ni framförallt få följa vad som händer på mitt jobb, och det är en hel del i en växande stad där vi har många hus att ta hand om, men också bygger nya. Det blir också några glimtar från min fritid, där ett av mina intressen är kultur. Ja, jag kan nog kallas kulturtant om definitionen är en medelålders kvinna som konsumerar eller ägnar sig åt kultur. Välkommen till min vecka!

Vecka 2: Eddie Andersson

Mitt namn är Eddie Andersson och jag är växjöbo sedan födseln. Startade Bläck & Co reklambyrå för snart 25 år sedan och där jobbar jag som Art Director. Spelat musik i en lång rad band genom åren och nu är jag tillbaka i samma elektroniska genre där jag en gång började, Esselbon och Ripoux heter de projekt jag jobbar med nu. Förutom nedslag i kulturella och kreativa sidor av Växjö kommer min vecka förhoppningsvis visa upp en del naturupplevelser då jag gärna utforskar den omgivande naturen med kamera och kikare. 

Vecka 1: Elisabeth Anderberg

Elisabeth Anderberg heter jag, men det är väldigt få som inte kallar mig för Bettan. En gammal raggarbrud från Moheda som idag driver PR-byrån Skatan PR och är delägare samt vd i det nystartade bolaget Wevlr som sysslar med framtidens sociala media. Jag är också krönikör på Vxonews. På min fritid är jag materialare för U15 i Växjö Lakers och en engagerad hockeymorsa. Och så älskar jag verkligen Växjö. Det känns som om det bubblar i hela staden och allt är möjligt. Så tillsammans med er så kommer vi att kickstarta 2017!

Vecka 52: Viktor Sandberg

Så kul att ni ska få följa med mig, inte vilken vecka som helst heller utan nyårsveckan! Jag jobbar som frisör på frisörsalongen LYX VXO där jag spenderar all min tid. Men när jag inte är på jobbet så är jag lite överallt, spelar in en podcast, vx trend eller bloggar. Mer om mig får ni se denna vecka!

Vecka 51: Simon Elmlund

Jag heter Simon Elmlund och jag är 20 år gammal. Jag jobbar just nu med min nystartade studio på Bergendahlska Gården så det kommer att bli en del bilder just därifrån. Jag spelar också i band och är med i Växjö Musikförening​ så någon smygreklam för dessa projekt kan ske :) Ni kan därmed se fram emot en vecka med mycket musikrelaterade bilder och filmklipp denna julvecka.

Vecka 50: Emelie Holmberg

Emelie heter jag, är 29 år och mamma till två små huliganer - Hillevi 4 år och Vidar 2 år. På min fritid tränar och tävlar jag i thaiboxning på världens bästa klubb- Växjö Titans. Den övriga tiden lägger jag på min familj och mina vänner. Jag har ofta många bollar i luften och är ständigt på språng! Jag kommer dela med mig av en blandning av vardagskaoset (eller ja det typ ständiga kaoset) och träningen. Så ja, det kommer bli lite smått och gott kan man säga. Hoppas veckan ska kunna bjuda på både igenkänning och skratt :)

Vecka 49: Jesper Rognefall

Mitt namn är Jesper Rognefall, född och uppvuxen i Växjö men numera bosatt i Malmö (på helgerna i alla fall) och ständigt på språng. I veckorna jobbar jag med marknadsföring, försäljning och events på PM & Vänner i Växjö. Jag driver också konsultbolaget Dimanche och är delägare/medgrundare till The VXO Company AB. Under min vecka kommer ni få följa med bakom kulisserna på vårt hotell och våra olika enheter. Dessutom tänkte jag visa upp platserna där jag helst spenderar tid på fritiden. Det här blir kul - nu kör vi. 

Vecka 48: Jenny Bäckström
 

Jag heter Jenny, jag bor i stadsdelen Öjaby med man och två barn och är vd för Växjö Citysamverkan. Tillsammans med näringsidkare, kommun och fastighetsägare jobbar jag för att vår stadskärna ska vara så härlig som möjligt. Under vecka 48 sker återhämtning från årets julskyltning, uppladdning inför Christmas swap i Bländapassagen och såklart – the amazing KENT! Tack för att ni hänger med!

Vecka 47: Diana Unander Nordle

Diana heter jag och arbetar på Linnéuniversitetet där jag fördelar min tid mellan institutionen för datavetenskap och IEC, som är ett kluster/nätverk för den digitala sektorn. Under min vecka så kommer ni att få lära er mer om forskning och utbildning inom de IT-relaterade områdena, hur datavetenskapen arbetar med utveckling av nya kurser, vad IEC är och gör samt kanske till och med träffa några av våra fantastiska IT-företag. Ni kommer kanske även få en in inblick i mitt privatliv och har ni tur delar jag med mig av några av mina Växjö-favoriter.

Vecka 46: Naimul Abd

I am a serial entrepreneur, brand strategist, team builder, and musician. I see life as an endless journey into new and exciting possibilities. Dream big, live your dreams, and inspire others to follow their dreams. That’s life. That’s me!

Vecka 45: Jessica Sorting

Jag heter Jessica och jobbar på BG (Bergendahlska gården) i Växjö. Här finns det möjligheter för dig som ung att göra det mesta. Du kan fika, spela Fifa, repa, sjunga i kör, spela teater, vara med på music quiz, träffa oss som jobbar med feriejobben, fältverksamhet, Navigator och mycket mer. Häng med oss för att se vad som händer i och utanför huset.

Vecka 44:  Christian Guntsch

Jag heter Christian och jobbar med innebandy, både som assisterande tränare i Växjö Vipers och innebandyinstruktör på Växjö Fria Gymnasium. Under min vecka kommer jag visa att Växjö är en grym innebandystad. Veckan avslutas med Euro Floorball Tour som spelas 4 till 6 november i Fortnox Arena.  Lagen som möts i denna 4-nationsturnering är Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien. Det är den sista uppladdningen innan VM i Riga i december.

Vecka 43: Maria Bolander 

Maria Bolander heter jag och jag är en naturälskande florist. Jag driver Söders Blommor och jag älskar Växjö. Under min vecka vill jag visa er mina energikickar, var jag får min inspiration ifrån i stort och smått.

Vecka 42: Ida Heinerud
Mitt namn är Ida och jag jobbar som projektledare på GoTech där jag har förmånen att få driva alla möjliga roliga och spännande projekt. Ingen dag är sig den andra lik, kan jag lova! Denna vecka är det full fart inför evenemanget Science City. Följ med!

Vecka 41: Louise Bergholm

Mig hittar du ofta på mitt jobb på Yngves förskola på I11-området i Växjö, där det går 26 barn. Vi strävar efter att arbeta efter en pedagogik som kallas för Reggio Emilia. Välkommen att följa med in i förskolans värld, men det blir såklart en hel del annat också.

Vecka 40: Malin Olofsson

Malin tillhör den rastlösa typen; den som har svårt för att sitta still och därmed får saker att hända. I sitt bagage har hon uppstarten av två reklambyråer, restaurangen Ett Kvarter och Sandviks Hamkrog på Öland. Kreativitet, frihet och att skapa upplevelser är det som driver henne i hennes företagande.

Vecka 39: Kerstin Bohlin 

Hej! Jag jobbar som trädgårdsmästare och driver Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör. Jag älskar så klart det gröna i livet - trädgård, natur och att bo i Tolg, världens bästa by!

Vecka 38: Therese Strååth

Jag är en skåning som slagit rot i natursköna Tävelsås med man, tre barn och hund. Mellan familjelivets pusslande så odlar jag i trädgården, letar loppisfynd och försöker hinna läsa en bok eller två inom hälsa och personlig utveckling. Föräldraledig med familjens nytillskott just nu men arbetar annars som förrättningslantmätare på Lantmäteriet samt bedriver hobbyverksamhet som återförsäljare där jag säljer ekologiska aloe vera-produkter.

Vecka 37: Doris Johansson 

Jag jobbar som chef för måltidsverksamheten inom Region Kronoberg. Den här veckan är det MAT-mässa och vi har med på MAT sedan det startade 2011. Du ska få följa med på min rundvandring, allt från det stora produktionsköket på Centrallasarettet, Eko-backen, Stortorget, skördefesten på PM och lite annat smått stort och gott.

Vecka 36: Emanuel Nergård

Hej! Jag heter Emanuel och jobbar som Marketing Coordinator på Visma Spcs, där jag trivs jag grymt bra. Jag spelar också fotboll i IF Rejban. Under min vecka kommer jag spegla IF Rejban, snarare än Emanuel - Det blir bra!

Vecka 35: Barbro Holmgren Lange 

Hej! Barbro Holmgren Lange är mitt namn. Jag är pensionär sedan några år men fortfarande engagerad i att se människor som en resurs och att ta tillvara den ”resursen” genom att vara med och skapa förutsättning för nya kooperativa företag , arbetsintegrerande sociala företag. Jag är också stolt mormor och rastfadder och seriös hunduppfödare. Kanske hinner jag under veckan berätta om min passion för rockkonserter också, så välkommen att följa mej här på @govaxjo

Vecka 34: Maria Jonsson

Välkomna in i min vardag vecka 34! Jag kommer ta er med överallt på mina roligheter. Hur många olika saker kan man hitta på under en vecka? Cykla? Juristarbeta? Känna atmosfären på Runwayrace? Kanske en kajaktur på helgehavet? Följ med så får vi se vad veckan har att erbjuda!

Vecka 33: Hasse Sjöholm

Jag är en sportintresserad pensionär bosatt i centrum med min hustru Helen. Driver hemsidan Kronobergsfotbollen.se och har ett stort intresse för lokalfotboll. Frilansar sedan fem år på tidningen Magazinet med en sportsida varje vecka. Har båtluffat i snart 20 år ibland Greklands öar, just hemkommen.

Vecka 32: Gabriella Sundh 

Gabriella heter jag. Jag och min Peter flyttade från Arboga/Örebro till Småland 2001, skulle stanna här i två år och sedan flytta hemåt igen. Men vi fastnade för den småländska charmen och köpte ett hus på landet dryga milen utanför Öjaby, där vi fortfarande bor tillsammans med våra två döttrar. Jag jobbar som produktionstekniker på Volvo Construction Equipment i Braås. Jag är även delaktig i arrangörsgruppen som vecka 32 genomför södra Sveriges största ponnyevent på Värendsvallen! Givetvis kommer ni att få hänga med en del dit, men även få en inblick i min övriga vardag som förutom hemmet består av fotboll, enduro, ishockey, båtliv och ännu mera hästar!
 
Vecka 31: Jona Kindstrand
Såhär glad var jag när jag tog studenten i juni. Nu, en månad senare, blev jag erbjuden att instagramma en vecka på @govaxjo och självklart tog jag chansen! Under sommaren har jag spenderat mycket tid på mina kära vänner, en viss nysläppt app (Pokémon) samt på arbetskontoret Växjö kommuns kontaktcenter! Trots att vi jobbar stationärt tror jag ändå jag kan få till ett underhållande flöde för er alla där jag visar er vad vi gör på en av kommunens bästa arbetsplatser.
 

Vecka 30: Erik Sääf

Mitt namn är Erik och jag är 28 år gammal (tror jag). Bor i Böksholm 3,5 mil nordöst om Växjö vid sjön Örken, på en liten gård tillsammans med min sambo. Jag driver tillsammans med mina föräldrar en turistverksamhet, renoverar den gamla kvarnen i Böksholm, har ett litet jordbruk med fjorton tackor med tillhörande lamm. Välkomna att följa min vecka från en levande landsbygd med hundar, renovering, tyska turister, vacker bruksmiljö med mera.
 

Vecka 29: Linda Rönnebring

Jag är 42 år och bor med min man i Gemla sedan i maj. Tillsammans har vi en liten dotter på 18 månader, Tuva-Li. Vi har också en schäfer, Pajas. Jag jobbar på polisen som IB-assistent, gränskontrollant samt på K-expeditionen. Jag tycker verkligen om mitt jobb där jag bland annat gör målsägandeförhör och svarar på frågor från allmänheten. Som gränskontrollant så kollar vi pass för resande till länder utanför Schengen. På fritiden så försöker jag som alla andra småbarnsföräldrar få till det med hämtningar och lämningar, mat och egen träning. Jag älskar att träna. Det blir oftast tidig morgonträning eftersom jag är en morgonmänniska men jag har just köpt en joggingvagn och tänker börja jogga igen. Den lilla fritid man har går åt att umgås med vänner, laga mat, baka eller vara ute i trädgården.

Vecka 28: Björn Kleinheinz

Jag heter Björn och jobbar som samordnare för Växjö kommuns satsning Scensommar. Följ med på barnteater, konserter, cirkusföreställningar och mycket annat. Det blir en hel del bakom kulisserna och kanske om det hinns med ett dopp i Madkroken eller lite snickrande på det gamla huset utanför Braås. 

Vecka 27: Eric Dernegård

Jag heter Eric och jag är 21 år gammal. Jag kommer från Göteborg och flyttade hit till Växjö för att plugga Coaching and Sport Management på Linnéuniversitetet. På fritiden sysslar jag bland annat med teater och fotboll och då både som tränare och spelare. Jag skall under sommaren vara med och spela upp en känd svensk pjäs tillsammans med teatergruppen Dramatörerna.  

Vecka 26: Lena Hansson

Lena Hansson heter jag och är 37 år. Jag är född och uppväxt i Värnamo men flyttade till Växjö när det var dags att studera på Universitetet och blev kvar. Jag bor i Åryd utanför Växjö med min sambo Henrik, vår dotter och två hundar. Jag jobbar som eshop specialist på ett IT-företag i Växjö, Atea Sverige AB. På min fritid är jag väldigt engagerad i hundsport och främst agility som är en fartfylld gren. Under min vecka kommer ni att få följa min vardag och då främst med arbetet innan och under Svenska mästerskapen i agility, som kommer gå av stapeln på Värendsvallen 1-3 juli. Välkomna att följa mitt liv i Växjö under en händelserik vecka!
Läs mer om SM i agility.

Vecka 25: Jonna Wehlin

Jonna Wehlin heter jag och den här veckan får du följa med mig. Jag arbetar med att utveckla det centrala men något slumrande området Ringsberg/Kristineberg till en kulturell och kreativ mötesplats. Under min vecka kommer du att få en inblick i hur jag i nära dialog med medborgarna samlar in underlag till en utvecklingsplan för området. Du kommer också få ta del av mitt liv i Öjaby där jag lever tillsammans med min man, våra tre barn och dvärgschnauzern Sigge Zlatan Wehlin.

Vecka 24: Betty Wassenius

Mitt namn är Betty E Wassenius, tandläkaren som för några år sedan tog steget in i träningsbranschen och driver det personliga boutique gymmet, the B-ROOM här i Växjö. Denna vecka kommer ni att få följa mitt arbete som också är min stora passion - rörelse och träning där kroppen ses som en enhet, detta i balans med andra viktiga faktorer som sömn, stress, kost och ett socialt liv. Växjö är en fantastisk plats att verka i, en förebild med tanke på alla satsningar som görs runtom. En stad i rörelse.

Vecka 23: Martina Bengtsson

Jag heter Martina, och det är mig ni kommer att följa här på @govaxjo under vecka 23. Sedan 2013 driver jag design- och kommunikationsbyrån Well Hello, tillsammans med min kompanjon Daniel. Jag älskar mitt jobb och är stolt över att kunna hjälpa företag i vår region att lyckas ännu bättre. Växjö är en fantastisk stad att både bo och driva företag i. Dagtid hittar ni mig oftast på vårt kontor mitt i city, när jag inte är ute och besöker någon härlig kund förstås. Fritiden spenderar jag helst med min familj, gärna hemma i trädgården på Hagudden i Öjaby, eller på utflykter tillsammans med vänner. Design är något jag brinner för, både i jobbet och privat. Under min vecka kommer du att få se vad design betyder för mig. Vi ses!

Vecka 22: Catarina Lindahl- Petäjä

I veckan kommer jag att visa er min vardag, det blir spännande möten, skogen, hästen, sjöar och min familj. Kanske kan jag ge er en ny bild av hur det är att arbeta inom vård och omsorg?

Vecka 21: Therese Turesson

Jag är tårtkreatören som nyligen startat upp Bakhaket i Växjö. Therese Turesson, 27 åring från landet som sedan några år bor i Växjö tillsammans med sin sambo. Denna vecka kommer ni att följa mig i mitt arbete på Bakhaket där det bakas både tårtor, kakor och desserter, men också se vad som händer under min lediga tid. Jag kommer att visa upp tips och steg-för-steg inom bakning, möten i både arbetslivet samt privat och härliga sommarkvällar. Varmt välkomna att följa med mig på denna vecka!

Vecka 20: Petronella Strömqvist

Hallå på er! Under vecka 20 kommer ni få följa med mig Petronella Strömgren, 18 år på @govaxjo. Jag går sista året på gymnasiet och läser till undersköterska. Denna vecka är en utav de sista innan jag springer ut som undersköterska genom Växjö Fria Gymnasiums dörrar. Jag är supernöjd med mitt gymnasieval och ser fram emot att komma ut i arbetslivet och börja min karriär på akutmottagningen i Växjö. Jag hoppas det blir en rolig vecka att följa och att ni kommer få reda på mer om mig under dessa dagar. Puss & Kram Skumbanan!

Vecka 19: Ida Lundin

Mitt namn är Ida Josefine Lundin och jag är 26 år. Jag är född och uppväxt i norra Skåne och flyttade till Växjö i november tillsammans med min sambo Anton. Under min vecka kommer ni att få följa mig, som arbetande student. Sedan i augusti 2015 studerar jag till Master i Design på Linnéuniversitetet och kombinerar mina studier med att jobba som säljare på Svenssons i Lammhult. Detta är min vardag och mitt Växjö – Välkomna! 

Vecka 18: Monica Skagne

Denna vecka får du följa mig, Monica Skagne och min vardag som kommunchef i Växjö kommun. Jag bor i Växjö tillsammans med min man och två barn. Under min vecka pågår Cykelkampen för fullt, och eftersom jag cyklar mycket kommer jag bjuda på en del cykelinspirerande bilder! Ni kommer bland annat att få se bilder från mina cykelvägar i Växjö, en och en annan bild från kommunhuset, trädgården och min vardag här i Växjö. Välkomna!
Läs mer om Cykelkampen här

Vecka 17: Lisa Lange Bengtsson

Jag är en driven och engagerad egenföretagare som driver Mobbning - Nej tack! Jag arbetar i kampen mot mobbning och psykisk ohälsa genom att bland annat föreläsa och sprida information och kunskap till vuxna, barn och ungdomar. Jag heter Lisa Lange Bengtsson, är gift och bor i Grimslöv, men arbetar även på Region Kronoberg i Växjö. Denna vecka ska ni få följa med mig i mitt företag och min vardag som mamma till tre barn varav ett barn som stammar. Jag har nästan alltid något på gång och sitter knappt aldrig stilla, även om min egna psykiska ohälsa ibland vill vara med och ta över vardagen har jag själv lärt mig att hantera den. Följ gärna mitt andra konto på Instagram som heter @mobbningnejtack, så håll i er för nu kör vi. "Det är i motvind en drake lyfter".

Vecka 16: Linn Blakstvedt

Denna vecka får du följa med mig på en vecka fylld av energi, glädje och mycket jobb! Mitt namn är Linn Blakstvedt och jag arbetar som projektledare på Ung Företagsamhet Kronoberg där jag ansvarar för länets grymma UF-företagare. Tillsammans med mina kollegor arbetar jag för ett mer företagsamt Sverige! Under veckan får ni följa med bakom kulisserna på ett av våra största evenemang – vår regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt 2016” och mycket annat roligt. Vem är då jag? En 24 år gammal Vänersborgstjej med hjärtat i jobbet, bott i Växjö sen 2012 då jag började plugga kommunikation och PR på universitetet, älskar mat och träning och brinner verkligen för att ge fler unga möjligheten att följa sina drömmar. Utöver mitt fantastiska jobb kommer ni även få hänga med mig på träningspass och förhoppningsvis ett och annat soligt äventyr i vårt vackra Växjö!

Vecka 15: Robin Strömberg - Östers IF

 Mitt namn är Robin Strömberg och jag är 24 år gammal. Denna vecka får du via @govaxjo följa min vardag som forward i Östers IF. Jag är skåning från början som via Listerlandet fått min dröm uppfylld, att få representera Östers IF. Jag är i huvudsak fotbollsspelare men studerar samtidigt till mäklare.

 Vecka 14: Monica Sandberg

Jag är innebandymamman som för många år sedan ”bara” skulle fixa en kontaktlista i dotterns lag, men som snabbt tog på mig mer och mer och idag har ett finger med i mycket av det som händer i IBK Vöikers och Fortnox Arena. Med tre barn mellan 13-21 år som alla spelar, en man som är ledare i klubben samt ett stort intresse även för arenakompisen Växjö IBK Vipers SSL-lag, blir det en hel del timmar varje vecka som ägnas åt just innebandy. Och kan man inte själv spela eller ens vet om man är höger- eller vänsterfattad, ja då får man bidra med annat. Och det är där min starka administrativa ådra kommer in i bilden, som styrelseledamot och cupansvarig i IBK Vöikers. Ett engagemang som kräver både mycket tid och hårt arbete, men som jag inte skulle vilja vara utan. Till vardags arbetar jag som samordnare på kommunledningsförvaltningen i Växjö, där en del av tiden går åt till att ”hålla koll på” kommunalråden. Under min vecka kommer ni därför att få viss insyn i kommunhuset, men framför allt i arbetet med att arrangera Innebandyfesten 2016, SM-slutspel för herr- och damjuniorer, då 600 spelare kommer till Växjö för att göra upp om guldmedaljerna.

Vecka 13: Lena Jonsson

Lena heter jag och jobbar som centrumledare på Grand Samarkand. Tycker det är jätteroligt att @govaxjo nu hittar upp till vårt område som är en stor del av Växjö. Här har jag varit med sedan innan starten och nu firar vi snart fem år. Jag känner glädje och stolthet över få vara en del av Grand Samarkand. Att få vara med, forma och påverka. Jag har varit med på en fantastisk resa och tycker det är roligt att gå till jobbet varje dag. Under veckan kommer ni få följa mig i mitt dagliga arbete med många roliga projekt på gång och ni kommer få veta lite mer vad en centrumledare egentligen gör. Följa med lite bakom kulisserna. I Växjö har jag bott sedan 20-års åldern och här bor jag med sambo och två tonårsbarn på söder. Söder är en fantastisk del av Växjö med närhet till det mesta och sjöar och bokskog precis runt hörnet.

Vecka 12: Alexander Hall

Mitt namn är Alexander Hall, och jag är 29 år gammal. Jag började knäppa bilder som en galning när jag, för 10 år sedan, fick min första digitalkamera i studentpresent. Fotograferandet växte snabbt till en stor passion och kameran hängde, då som nu, konstant på min axel. Mitt fotograferande har, allt sedan denna min första kamera, lett mig till en massa äventyr och tusen oförglömliga möten. Välkommen att följa med mig en vecka i mitt liv.

Vecka 11: Sohie Kim-Hagdahl & Earth week 

Jag är en av miljösamordnarna som jobbar för att göra Växjö mer miljösmart. Just nu jobbar jag speciellt med planering av Earth Week, Växjös miljövecka sedan några år. Den startar på måndagen 14 mars. Att ha roligt och göra sitt bästa är viktigt för mig, både när det gäller jobb och privat. Jag är gift, har barn och barnbarn, sjunger i Akademiska kören och gruppen Projektet, läser, gör kimchi och mycket mer. Det som driver mig är kärleken till barnen. Jag tror på det viktiga i att se varann och vara rädda om vår planet! Livet är för roligt för att inte engagera sig!

Vecka 10: Stina Fernholm, Växjö bibliotek

Jag är bibliotekarie på Växjö bibliotek, och kommer visa dig en annan sida av biblioteket. Vad gör vi egentligen hela dagarna, när vi inte träffar dig ute bland hyllorna? Välkommen till en vecka bakom kulisserna!

Vecka 9: Emma Johansson, Drivhuset

Jag är verksamhetschef på Drivhuset i Växjö. Det som driver mig i mitt yrke är, förutom glädje, att jag känner att Drivhuset skapar värde både för region och student. Jag känner att jag gör skillnad och det är viktigt för mig. Glädjen ligger i att jag varje dag träffar drivna studenter med sina affärsidéer - det är Sveriges framtida entreprenörer! Motto: Man måste våga för att vinna!

Vecka 8: Janne Gunnarsson

 Jag heter Janne och jobbar som tennistränare, sportreporter på P4 Kronoberg och som tennisexpert på SVT. Även på fritiden blir det en hel del tennis, jag försöker att inte helt tappa de gamla takterna från när jag spelade på heltid. Jag bor i Öjaby med min fru, vi har tre utflugna barn och två barnbarn. Under min vecka blir det inte helt förvånande en hel del sportbilder både från jobblivet och privat.  

Vecka 7: Lina Jörgensen

 Hej, Lina heter jag och är 26 år gammal. Jag studerar min sista termin på Informatörsprogrammet, inriktning kommunikation och utveckling vid Linnéuniversitet här i Växjö. Den här veckan kommer ni att få följa mig i min vardag där jag visar upp ”mitt” Växjö. Det kommer bli alltifrån mina dagar på universitetet till äventyr och promenader med min 10 månaders valp, Ernst. Jag arbetar även som ambassadör på karriärvägledningen på Linnéuniversitetet tillsammans med Kajsa, som jag även ska skriva min C-uppsats med. Jag ser framemot att dela med mig av min vardag och ”mitt” Växjö!

Vecka 6: Kalle Berglund

 Jag är en 19-årig friidrottskille från Blekinge. Jag hamnade i Växjö då jag kom in på friidrottsgymnasiet i denna vackra stad och har också stannat kvar här efter tre år på gymnasiet. Under min korta karriär som elitsatsande friidrottare har jag hunnit med några landskamper och några mästerskap i den blågula tröjan samt slagit ett och annat svenskt juniorrekord. Nu tränar jag inför OS i Rio nästa år. Ni kommer även att få följa mig under bland annat Nordenkampen som denna gång går av stapeln i Växjö, där jag och mina kamrater i blågult kommer ta med er in bakom kulisserna på tävlingen. 

Vecka 5: Fredrik Sandberg

 Denna vecka skall ni få följa mig i min vardag som vd på AB Helmer Nilsson, men också i mitt övriga liv. Jag är 48 år och har bott i Växjö sedan 1991. Är stolt norrlänning, född i Lycksele uppe i Västerbotten. Att vara en del av AB Helmer Nilsson är något jag är mycket stolt över, det är ett gammalt bolag grundat 1929 med oerhört mycket stolta och duktiga medarbetare. Förutom jobbet så lägger jag mycket tid på innebandy som jag brinner för. Jag är tränare för min son född 2002 som spelar i IBK Vöikers, jag lägger även en del tid på Vipers A-lag där jag har min svärson. Mina två andra barn Gustaf och Johanna spelar också innebandy och min fru Monica sitter i styrelsen i Vöikers så man kan nog lugnt säga att vi är "Familjen innebandy". Förutom detta umgås vi med goda vänner, spelar golf och är i vår sommarstuga i Blekinge.

Vecka 4: Maria Daniels
Den här veckan tar jag med er till Katedralskolan och Norrtullskolan där jag arbetar som rektor för Ekonomprogrammet och Estetiska programmet. Ni kommer säkert att få följa med mig på några träningspass och långpromenader och ni kommer också få ta del av min vardag på Högstorp där jag bor med min man och mina tre barn. Jag hoppas ni får en lika positiv bild av Växjö, utbildning, ungdomar och jobbet som rektor som jag har.

Vecka 3: Patrik Adaktusson
Denna veckan kommer Ni få följa med mig där jag visar upp ”mitt" Växjö som har varit min hemstad sedan 1983. Tanken är att få visa upp Växjö och dess invånare både genom min yrkesroll som delägare i Delta Reklam samt genom mina fritidsintressen. På Delta Reklam hjälper vi våra kunder med att synas på bästa sätt genom exponeringsmaterial. Min fritid är fylld av idrott i alla dess former och utan tvekan mest som en av tränarna till Växjö DFF -01. Veckan avslutas med bilder från vår fantastiska och unika Tipshall där vårt lag bjudit in de bästa flickfotbollslagen (födda 2001) i Sverige till "Växjö DFF Invitational Cup”. Hoppas Ni hänger på!

Vecka 2: Ulf Elm
Jag heter Ulf och arbetar på Växjö Kommun. Jag har ett förflutet som handledare i HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn men sedan 2013 är jag förtroendevald och ordförande för fackförbundet Visions Kommunavdelning Växjö. På kvällarna svidar jag om till antingen tights eller pyjamas och brottas, greppas och fajtas med underbara människor av alla sorter i Kampsportsföreningen Växjö Titans där jag är ordförande och huvudinstruktör. Den här veckan kommer det att bjudas på svindlande resor i kommunala korridorer och på mjuka brottarmattor. Häng med!


Kontakta oss»
Kommunikationsenheten
Telefon 0470-410 00

Ansvarig förvaltning
Kommunledningsförvaltning»
Politiskt ansvar
Kommunstyrelsen»

@govaxjo Instagram

Instagram ikon