Cykelkampen

CykelkampenVad skulle få dig att cykla mer? Motion, spara pengar, miljötänk eller din vinnarskalle? Passar något in på dig, anta utmaningen under maj månad. Tillsammans ska vi visa resten av Europa vilken stad som är bäst på att cykla. Du som är med i Cykelkampen kan också vinna fina priser.

Cykelkampen handlar om att vardagscykla så mycket som möjligt under maj månad. Alla som cyklar inom kommungränsen kan vara med och det kostar inget. Du kan delta individuellt eller bilda lag med kompisar eller kollegorna på jobbet.

Det är enkelt, roligt och motiverande

  1. Ladda ner den kostnadsfria appen Naviki till din smartphone.
  2. Gå in under ”Inställningar”.
  3. Välj ”Logga in” och registrera dig.
  4. Gå därefter in under ”Inställningar” och välj ”Tävlingar” och därefter ”ECC2017”.
  5. Markera ”Jag deltar” och välj sedan stad ”Växjö”.  Det är allt du behöver göra för att vara med och tävla individuellt.
  6. Öppna appen, tryck på "Spara den här turen" när du börjar cykla. Med Iphone avslutas turen genom att dra pilen över texten "Stoppa uppladdningen". Med Android genom att trycka på Kugghjulet, i vänster nederkant på kartbilden. Sträckan registreras automatiskt via GPS enheten i din smartphone.

Bilda ett eget lag

Cykelkampen är ett ypperligt tillfälle att motivera fler till ett mer hållbart resande. Gör Cykelkampen till en friskvårds- eller hållbart resande aktivitet på jobbet, i skolan, föreningen etc och stimulera med egna priser eller utmärkelser.

Skicka ett mail med lagnamnet till Detta är en e-postadress, skriv Cykelkampen i ämnesraden och lämna dina kontaktuppgifter. När laget är registrerat får du en bekräftelse via mail. Logga därefter in på Naviki i din smartphone, välj "Inställningar", "Tävlingar", "ECC2017" och därefter "Mina lag". Klicka på ditt lagnamn och du är med. Alla dina cykelturer registreras i både Växjös lag och ditt eget lag.

Vinn 1 000 kronor

Du kan vinna ett presentkort värt 1 000 kr och Växjö kan bli bäst i Europa! Vi lottar ut fem presentkort till ett värde av 1 000 kr/st bland dem som cyklar 100 km eller mer i Cykelkampen, under maj månad. Presentkortet gäller hos valfri cykelhandlare i Växjö.

Vill ni bilda lag eller har frågor om Cykelkampen?
Hör av dig till Detta är en e-postadress eller ring 0470-410 00

Växjö blir bäst Europa 2017

2016 slutade Växjö på fjärde plats i Europa och blev tvåa i Sverige, av totalt 52 europeiska städer/kommuner. 2017 tar vi klivet upp på den Europeiska prispallen! Hoppas du är med!!!