Ladda och tanka bilen grönt

Elbilar på laddning

Har du elbil, gasbil eller etanolbil? Här kan du ladda bilen eller tanka etanol och biogas.


 

Laddstolpar kartbildLaddstolpar för elbil

Laddstolparna är till för att ladda bilen under en kort tid medan du gör dina ärenden. Möjlighet finns för snabb- och långsam laddning.

Än så länge laddar du din elbil gratis på laddstolparna.

Karta över laddstolparna.

Laddstolparna vid Norrtull, Kv Fabriken (polishuset) och Järnvägsparkeringen är tillfälligt avstängda. Jordfelsbrytarna som finns under marken uppfyller inte säkerhetskraven. Under vecka 32, med start på Norrtull, påbörjar vi arbetet med att bygga om dem. Under tiden hänvisar vi till de kommunala laddplatserna som finns i parkeringshuset WTC.


 

Karta gasstationerGas för gasbil

Var tankstationer finns för gasbil framgår av kartan. 

Karta över gasstationer. 

 

 


HVO – det nya biodrivmedlet

Merparten av den diesel som säljs på mackar i Växjö innehåller redan minst 30 % förnybar andel av HVO. Med andra ord – du som kör på diesel har minskat din bils klimatpåverkan med bortåt en tredjedel det senaste året.

Om HVO

Det snabbast växande biodrivmedlet i Sverige just nu är HVO – en förnybar diesel som bl a tillverkas av tallolja, rapsolja och slaktavfall. Merparten av den diesel som säljs på mackar i Växjö innehåller redan minst 30 % förnybar andel. I början av 2015 invigdes dessutom Växjös första tankställe för ren HVO, som används av åkeribranschen. 


Etanol E85

Du tanka din bil med E85 på ett flertal bensinstationer i Växjö. Du hittar dem genom att gå in på respektive stations egen webbplats.


På den här länken kan du hitta mer information om tankställen för HVO och RME


Kontakta oss»
Kontaktcenter
Telefon 0470-410 00

Ansvarig förvaltning
Tekniska förvaltningen»
Politiskt ansvar
Tekniska nämnden»