Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Biträdande Förskolechef Östra området

Vi söker en biträdande förskolechef som i samarbete med de 5 förskolecheferna ska verka för att utveckla verksamheten både utifrån pedagogik och organisation. Som biträdande förskolechef är du direkt underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp. Tillsammans med förskolechefer i området ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och mot uppställda mål, att barnen får en god utveckling och att förskolans verksamhet håller en hög kvalitet.

Du ska vara en förebild och kulturbärare för de värderingar som är viktiga för vår verksamhet utifrån kommunuppdrag och uppdragen i de statliga styrdokumenten. Som biträdande förskolechef kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget där behovet finns. Du ska ha en helhetssyn på förskolans uppdrag och arbeta nära den dagliga verksamheten. I Östra området erbjuder vi dig ett sammanhang med starkt driv och ambitiösa kollegor och medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Du har god pedagogisk insikt och ett genuint intresse för frågor kring barns lärande samt intresse för verksamhetsutveckling i våra förskolor i området. Du har intresse att arbeta med människor, särskild inriktning mot att vilja utveckla medarbetare och barn. Erfarenheter av pedagogiskt ledarskap är önskvärt och god IT-kompetens nödvändigt i ditt uppdrag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunal verksamhet.

Som ledare är du lyhörd, tydlig, entusiasmerande och tillitsfull. Du kan lyfta andra och se och ta tillvara på människors egenskaper och kompetenser och har förmåga att skapa goda relationer. Du är strukturerad, analytisk och strategisk med förmåga till helhetssyn och kan konkretisera övergripande mål och beslut så att de blir tydliga för medarbetarna.
Förutom varje förskolas pedagogiska utvecklingsområde, har vi i Östra området särskilt focus på tidiga insatser, förskolans digitalisering, språkutvecklande arbetssätt och entreprenöriellt lärande.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid / deltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Omfattning 75-100 %.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Under sommaren kommer vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Från den 31/7 kan du maila Detta är en e-postadress för att få svar på frågor gällande processen.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Gunilla Gustafson
  • Områdeschef
  • 0470-434 03

Fackliga företrädare

  • Fackliga representanter nås via kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

I Östra området finns idag 3 600 barn och elever. Området består av 7 grundskolor, 12 förskolor och grundskolans resursenheter. Förskolorna är inne i en expansiv fas och därför behöver vi förstärka organisationen med en biträdande förskolechef.