Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Driven och erfaren utredare till utvecklingsenheten

Vi söker just nu en driven och erfaren utredare med verksamhets- och organisationsutveckling som sitt största intresse. På uppdrag av kommunstyrelse, kommunchef eller utvecklingschef består dina arbetsuppgifter exempelvis av projektledning, processkartläggning, analys- och utredningsarbete, organisationsöversyn, verksamhets- och processutveckling. Utifrån inkommande uppdrag ansvarar du för planering, ledning och leverans av uppdrag och projekt. Med din erfarenhet kan du också bidra till metodutveckling inom området. I din tjänst arbetar du i nära samarbete med chefer, utredare och olika specialistfunktioner från olika förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Vi är måna om att få den bästa utredaren till vårt team och därför har vi upprättat följande punkter som vi önskar av dig:

- Lägst 3-årig akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, ekonomi, juridik eller motsvarande
- Minst fem års arbetslivserfarenhet, gärna erfarenhet av organisations- och verksamhetsutveckling, rådgivning eller som ledare
- Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete
- Erfarenhet av att genomföra workshops, behovsanalyser och processkartläggning
- Erfarenhet av att driva projekt
- Vana att genomföra analyser av olika slag inklusive analys av statistiskt material
- Kunskap och erfarenhet av processmetodik och processbaserad verksamhetsutveckling
- Deltagande i förändringsarbeten, förändringsledning

Som person är du driven, noggrann och är analytisk, samtidigt är du social och agerar professionellt. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga och uttrycker dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt, skicka din ansökan till
Växjö kommun
Rekryteringscenter
Box 1222
351 12 Växjö

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Kontaktperson(er)

 • Anna Karlsson
 • Utvecklingschef
 • 0470-415 94
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Utvecklingsenhetens uppdrag sker inom områdena utredning, analys, uppföljning, universitetssamarbete samt utveckling. Gemensamt för utvecklingsenhetens samtliga uppdrag är att verka för utveckling, kunskap och lärande i ett koncernperspektiv.