Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Lärare åk 4-6 till Hovshagaskolan

Som lärare hos oss arbetar du med att planera, genomföra och utvärdera undervisningen.
Du ingår i ett arbetslag som består av lärare från åk 5-6.

Som nyutexaminerad lärare har du en mentor på skolan som stöttar och vägleder efter behov. Vi prioriterar det kollegiala då vi tror på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten. Vi strävar därför efter ett tre - lärarsystem i alla paralleller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet av att undervisa i åk 4-6 . Behörighet i engelska, no och so- ämnen är meriterande. Även du som studerar till lärare kan bli aktuell för anställning.

Du är väl insatt i skolans styrdokument LGR 11 och kan omsätta dem i praktiken.

Du har en positiv elevsyn och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är tydlig i din ledarroll och van att arbeta strukturerat. Du har ett flexibelt och professionellt förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga, är öppen för kollegialt lärande, gillar att arbeta i team och är positiv till skolutveckling både av dig själv och verksamheten.

Vi värdesätter att du är social och har lätt för att skapa relationer till elever, föräldrar och kollegor. Tillsammans skapar vi en kultur där varje elev blir sedd och känner sig trygg för att med nyfikenhet ta steget vidare i sitt skolarbete

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Vi arbetar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag! Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Maritha Karlsson
  • Rektor Hovshagaskolan
  • 0470–41721

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Hovshagaskolan tillhör utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Tjänsten är förlagd till Hovshagaskolan som är belägen i ett villaområde på Hovshaga i norra delen av Växjö. Skolan ligger i ett naturskönt område med gång-och cykelavstånd till friluftsområden och Helgasjön. Hovshagaskolan är en F-6 skola med två paralleller och drygt 325 elever.

Vi utmanar elevers nyfikenhet och kreativitet där trygghet och värdegrund står i fokus. Detta gör vi genom att arbeta med det entreprenöriella lärandet där initiativförmåga och lösningsfokus är viktiga förmågor.

Vi samarbetar med LAJKS som är en förening vars syfte är att skapa nättrygga skolor. Detta arbeta ingår i vårt värdegrundsarbete.

Vi arbetar kollegialt för ökade resultat, en trygg studiemiljö, elevinflytande samt ett gott arbetsklimat för alla

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/