Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Verksamhetsutvecklare till utbildningsförvaltningen

Som verksamhetsutvecklare hos oss kommer du att arbeta med att verkställa utbildningsförvaltningens mål, att med en hållbar utbildning 1-20 år, öka måluppfyllelsen för alla barn och elever i Växjö kommun.

Du kommer att tillhöra förvaltningskontoret, avdelningen för utveckling och kommunikation. Avdelningen ansvarar för att samordna, styra och stödja verksamheten och dess processer.

Du kommer att driva och hålla samman utvecklingsuppdrag med utgångspunkt från såväl statliga reformer och riktlinjer som kommunens verksamhetsplan och budget. Arbetet sker i nära samarbete med förvaltningens ledningsgrupp genom att du tar fram underlag och gör utredningar. Du kommer att vara förvaltningens representant i vissa kommunövergripande utvecklingsprocesser men även samverka med andra offentliga aktörer och näringsliv.

Att driva förändringsarbete och skapa förutsättningar för kompetensutvecklingsinsatser för olika personalkategorier inom utbildningsförvaltningen är en självklarhet. Du kommer att anta olika roller så som t ex strateg, processledare samt utgöra ett konsultativt stöd. Vårt arbete och vårt uppdrag vilar på en vetenskaplig grund där dina erfarenheter och din kompetens är betydelsefull för att skapa ett hållbart resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med bakgrund i en eller flera delar av utbildningsförvaltningens olika verksamheter. Du har i din karriär byggt på din erfarenhet av att planera, driva, leda och genomföra olika förändrings- och utvecklingsprocesser. Du är kompetent och innovativ inom skolutveckling. Du har erfarenhet av att leda och handleda olika grupper i såväl seminarier som andra kommunikationsforum och gör det med ett gott och professionellt bemötande. Du är ansvarstagande och strukturerad och upplever förtrogenhet med Växjö kommuns värdegrund. För att lyckas i ditt arbete är det viktigt att du har förmåga att samverka och samhandla med alla våra olika funktioner i vår verksamhet. Du har förmågan att inspirera och väcka intresse för mål och visioner och du vill arbeta på en arbetsplats där du gör skillnad för våra barn och elever.

Meriterande: kommunal eller regional erfarenhet samt samverkan med andra samhällsaktörer.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

OBS: Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Jessica Karlsson
  • avdelningchef utveckling och kommunikation
  • 072-383 61 38

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Utbildningsförvaltningen har cirka 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Förvaltningen ansvarar för cirka 19 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse!

Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra! Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Tillsammans med ett tiotal medarbetare i den nystartade avdelningen för utveckling och kommunikation skapar vi förutsättningar för att Växjö skall bli en ledande skolkommun i Sverige, vilket innebär en hållbar utbildning för alla barn och elever 1-20 år.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se