Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Resurspedagog till Teknikum

Du kommer att arbeta som resurspedagog på Teknikum i klasser där det finns elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som exempelvis autism och ADHD. Din roll blir att hjälpa, stötta och följa eleverna under hela skoldagen och stötta upp med struktur och studieteknik. Det är viktigt att du är pedagogisk och tydlig i ditt sätt samtidigt som du är lyhörd, skapar goda relationer och har förmåga att stötta eleverna i deras sociala utveckling.

Du kommer att ingå i ett team med andra resurspedagoger och kommer också ha tydlig koppling till arbetslaget på programmet som de elever du arbetar med tillhör. Du behöver ha lätt för att samarbeta, vara trygg i dig själv, ha en övertygelse att alla ungdomar kan lyckas och motiveras av att bidra till detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått utbildning till elevassistent eller utbildning som bedöms likvärdig. Du har kompetens inom och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Du har lätt för att etablera goda relationer, praktiserar lågaffektivt bemötande samt har förmåga att studiehandleda i skolämnen på de högre stadierna. Det är meriterande om du har intresse av/kunskaper inom data men det är inget krav.

Dina personliga egenskaper också viktiga. Som person är du lugn och lyssnande och har stor förmåga att uppmuntra och motivera eleverna. Du ser möjligheter istället för hinder, arbetar lösningsfokuserat och har en god förmåga att tänka om då situationer så kräver. Du har lätt för att samarbeta med andra men även förmågan att arbeta självständigt och du kan ta egna initiativ när det behövs. Utgångspunkten för ditt arbete är en övertygelse om att alla kan lyckas och att eleverna ges möjlighet att växa, utvecklas och stärka sin självkänsla. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt och är tydlig och trygg i din yrkesroll gentemot elever, föräldrar och kollegor. Du har förmågan att sätta gränser samtidigt som du bygger förtroendefyllda relationer.


Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Deltid
 • Tillträde: Tillträde 14 augusti eller enligt överenskommelse.
 • Tidsbegränsat till: 2018-06-16
 • Antal platser: 2

Ansökan

OBS: Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt!

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

 • Annika Beckström
 • rektor Teknikum
 • 0470-43572

Fackliga företrädare

 • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga
19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik eller IB.

Teknikum är en skola som präglas av engagemang och samarbete med branscher och samhälle. Skolan är en unik och levande mötesplats där elever och personal får goda möjligheter att nå sina mål. Skolan verkar aktivt för att skapa djup kunskap och förståelse för hur tekniken underlättar människors liv. Teknikum med cirka 700 elever och 100 anställda har en blandning av såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram. Skolan tillhandahåller även flera introduktionsprogram. Du kan läsa mer om skolan genom att besöka http://www.teknikum.se

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/