Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du jobba inom omsorgen, men hittar ingen speciell tjänst du vill söka? Här hittar du omsorgens annons för spontanansökan.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Förskollärare och Barnskötare till förskolan SAGA

Vi söker flera förskollärare och barnskötare.

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resterande arbetslag. Du har det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resterande arbetslag.

Vi söker även en utepedagog med ansvar för att utveckla utepedagogiken tillsammans med övriga pedagoger. Flexibilitet är en viktig egenskap i uppdraget då du är ett stöd för övriga team. Utepedagogik är ett område som du har kunskaper inom och kan se möjligheter, samt utveckla det pedagogiska rummet. Ett roligt och givande arbete tillsammans med barnen där du har möjlighet att ge deras projekt ytterligare en dimension.

Vi söker även en Ateljéansvarig som tillsammans med övriga team bygger upp ateljéerna på förskolan. Din roll är att inspirera barn och pedagoger att hitta uttryckssätt som leder projekten framåt. Ge barn och pedagoger förtrogenhet med bild och formspråk, olika tekniker och material. Som Ateljéansvarig har du även ett uppdrag att samordna kortare frånvaro bland personalen och ha en övergripande roll över hur barnen fördelas beroende på vad det är för projekt som pågår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller barnskötare. Du är en pedagog som längtar efter ett spännande, kreativt och nytänkande uppdrag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och har en positiv grundsyn där du är beredd att möta barnet med respekt för den kunskap barnet äger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi ser att du….
• Vill arbeta i team där du ser till hela förskolan och alla barns bästa
• Är nyfiken på att vara med i en process där vi tillsammans skapar en förskola med hög pedagogisk kvalitet
• Kan dokumentera och följa upp barns utveckling och lärande och analysera resultat
• Kan integrera läroplanens mål i verksamheten så att barns förmågor och kunnande utvecklas
• Har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga med barn, vårdnadshavare, kolleger och förskolechef

Som ateljeansvarig ska du kunna inspirera, utmana och väcka nyfikenhet med olika former av estetiska uttryckssätt.
Vi ser gärna att du har någon form av utbildning inom bild och form samt är en god organisatör då du även har en samordnande roll.

Som utepedagog är det bra om du är van vid att inspirera, utmana och väcka nyfikenhet kring miljö- och naturvetenskap för barn och pedagoger. Tycker du också om att arbeta självständigt, ta egna initiativ? Då är du den vi söker.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 2017-12-18 eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 10

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Ulrika Mårtensson
  • Förskolechef Söders förskolor
  • 0470-433 38

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och öppnar nya förskolor och skolor och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever

Vill du arbeta på en nybyggd förskola tillsammans med härliga, engagerade kolleger som sätter barn och utveckling i fokus? Nu har du möjlighet att söka tjänst hos oss.

Vi söker förskollärare och barnskötare till en nyöppnad förskola där du får vara med om fortsatt utveckling av en verksamhet som präglas av glädje, engagemang och lärande.
Förskolan SAGA som startar i januari 2018 har tio avdelningar, varav sex är för de yngre barnen och fyra för de äldre. Vi kommer att arbeta i team utifrån två pedagoger med en grupp barn tillsammans med utepedagog, ateljépedagog och torgetpedagog. Förskolan är centralt belägen med naturen in på husknuten samt en stor härlig utemiljö för barnens undersökande, meningsskapande och utforskande.

Verksamheten lägger stor vikt vid barns delaktighet och förmåga. Vi arbetar i projekt genom att undersöka, förundras och utforska tillsammans med barnen utifrån deras intresseområden. Vår uppgift är att se barnens intressen, behov och förutsättningar och utifrån det erbjuda dem en stimulerande och utvecklande tid på förskolan

För mer information: http://www.vaxjo.se/-/Invanare/Barn--Utbildning/