Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Speciallärare med försteläraruppdrag till Vederslöv skola

Som förstelärare har du ett särskilt utvecklingsuppdrag på skolan där du är drivande inom dina frågor och arbetar med det kollegiala lärandet.

Vederslöv, Kalvsvik och Tävelsås skolor söker en speciallärare som vill arbeta som förstelärare. I arbetet som förstelärare med ansvar för skolornas elevhälsoarbete arbetar du nära skolledning i elevhälsofrågor och skolutvecklingsfrågor och du ansvarar tillsammans med skolledning för skolornas elevhälsoarbete. I uppdraget ingår både att arbeta direkt med elever på våra skolor, men även att leda elevhälsans kollegiala lärande och att handleda skolans elevstödjare. Du ingår i skolans ledningsgrupp och är drivande i skolutvecklingsfrågor. I samarbete med skolledning stödjer du skolans systematiska värdegrundsarbete och likabehandlingsarbete. Du arbetar även hälsofrämjande genom att vara en stödjande resurs för pedagogerna att utveckla en tillgänglig lärmiljö.

Kvalifikationer

För förstelärartjänsten krävs att du har speciallärarexamen och har erfarenhet av arbete med elevhälsa.

De formella kraven för ett försteläraruppdrag måste vara uppfyllda. Dessa innebär följande:
• Du är legitimerad lärare för aktuella ämnen och årskurser.
• Du har dokumenterad erfarenhet av minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.
• Du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla elever till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur inlärningen fortskrider. Du är även positiv till utveckling av verksamheten och dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan. Vi kommer att arbeta med löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Anställningsvillkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Kontaktperson(er)

  • Magnus Elmqvist
  • Rektor:Gemla, Vederslöv mm.
  • 0470-41643

Fackliga företrädare

  • Facklig representant nås via Växjö kommuns kontaktcenter
  • 0470-410 00

Mer om arbetsplatsen

Välkommen till utbildningsförvaltningen Växjö kommun.
Förvaltningen har cirka 2 500 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Verksamheten ansvarar för cirka 18 000 barn och elever mellan 1-20 år och omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår bland annat fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek.

Vederslöv, Tävelsås och Kalvsvik skolor ligger söder om Växjö i natursköna områden. Vederslöv skola är en F-6 skola med cirka 140 elever. Tävelsås skola är en F-3 skola med cirka 60 elever och Kalvsvik skola är en F-3 skola med cirka 30 elever. Elever från Tävelsås och Kalvsvik skolor fortsätter sin skolgång i årskurs 4-6 i Vederslöv skola varför de tre skolorna har ett nära samarbete.

Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Inom vår förvaltning vill vi våga tänka och prova nytt, våga vara nyfikna och lära oss av varandra. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.