Lediga jobb

Vi vill ha dig här! Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med våra ca 7000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare.

Nedan ser du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna jämte de olika rubrikerna högst upp i listan. Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual.

Vill du sommarjobba? Här hittar du information om kommunens sommarjobb. 

 

Lediga jobb i Växjö kommun

« Tillbaka

Områdeschef till myndighet och rehab

Vi är ett starkt team inom avdelningen för arbete och lärande, engagerade och stolta över vår verksamhet. Avdelningen består av tre områden: medborgarservice och integration, arbete och vuxenutbildning, myndighet och rehab. Vi söker dig som vill dela vår passion för verksamheten och vara chef för området myndighet och rehab. Området består av myndighetsenhet, rehabteam samt sysselsättning och träffpunkter.

Ditt uppdrag är bland annat att leda det strategiska och operativa arbetet inom området, stödja och skapa goda förutsättningar för dina medarbetare i deras arbete. Vi söker dig som kan dra nytta av den röda tråden som finns mellan våra verksamheter, som kan samarbeta över gränserna och kan hitta kreativa lösningar för att bättre nå våra mål om att fler medborgare ska bli självförsörjande. Med din erfarenhet som chef leder du tryggt verksamheten framåt med tydlighet, värme och en tro på att alla har kraft att lyckas.

Kvalifikationer

Vi söker en samhällsintresserad chef med högskoleexamen inom sociala eller beteendevetenskapliga området. Du har chefserfarenhet och erfarenhet från politiskt styrd organisation. Erfarenhet från arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande.

Som person är du nytänkande och utvecklingsinriktad. Du är ödmjuk samtidigt som du är tydlig och har kraft för att driva utvecklingen. Som chef är du en förebild, tar ansvar för helheten och skapar delaktighet och engagemang.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningsvillkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Ansökan

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt, skicka din ansökan till
Växjö kommun
Personalkontoret/rekryteringscenter
Jon Vestman
Box 1222
351 12 Växjö

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.

Kontaktperson(er)

 • Ulrika Boström, avdelningschef
 • 0470-79 65 34
 • Detta är en e-postadress
 • Växjö kommuns rekryteringscenter
 • Detta är en e-postadress

Fackliga företrädare

 • Fackliga företräderare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
 • 0470-41 000

Mer om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Förvaltningen för arbete och välfärd har idag cirka 1 000 anställda som ser till att kommuninvånarna ges goda förutsättningar till arbete, vuxenutbildning och social trygghet. Vi som jobbar på förvaltningen för arbete och välfärd tycker att vi har bland de mest omväxlande och utmanande, men också viktigaste jobben som finns.

Vi kan erbjuda ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att genom ditt engagemang och din kompetens bidra till att ge andra människor möjligheten att känna sig delaktiga. Men också inge hopp och vägledning till dem som behöver det samt stöd till förändring och utveckling. I arbetet har du ett eget ansvar, men har också möjligheten att jobba i team med kollegor genom chefsstöd och handledning.

Avdelningen Arbete och lärande - avdelningen för full sysselsättning, har ca 200 anställda och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där arbetsmarknad-, utbildning-, bistånds-, och integrationsfrågor möts och hanteras.