Björn Sundeby Årets företagare

Björn Sundeby

Grundaren av företaget IST, Björn Sundeby utsågs idag till Årets företagare i Växjö kommun 2017. Priset delas ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun.

Björn Sundeby grundade IST på 80-talet, företaget levererar system och tjänster till skola och skolförvaltning och har 300 anställda, varav 175 i Växjö.

Motiveringen lyder: Björn Sundeby symboliserar det småländska entreprenörskapet i alla dess dimensioner. Tillsammans med duktiga medarbetare har han med stor framgång byggt upp ett av Nordens största IT-företag inom utbildningssektorn, redo att ta klivet ut på den internationella marknaden. Björn har med sitt engagemang och sitt intresse för samhällsutveckling gjort avtryck inom både forskning, idrott och kultur och inte minst utmanat sättet att se på arkitektur. Björn lever verkligen upp till devisen: ”Att göra en stor insats för samhället. Och att göra det riktigt bra”.

- Jag har inga ord, hur har ni kunna hålla detta hemligt? sa en mycket Björn Sundeby, när han överaskades under ett styrelsemöte idag.

Priset Årets företagare delas varje år ut till en företagare i kommunen om drivit sitt företag innovativt och kreativt och som är en inspirationskälla för andra företagare.

Om IST:
IST är idag ett av de största företagen i Norden inom skola och lärande. IST tillhandahåller lösningar och tjänster inom administration, lärande och schemaläggning till kunder i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland. IST har 300 anställda och kontor i Växjö (huvudkontoret), Stockholm, Oslo och Roskilde. Företaget omsatte 351 miljoner kronor 2016. IST har också ett tio-årigt samarbete med Linnéuniversitetet där IST satsar 10 miljoner kronor för att tillsammans med universitetet etablera ny forskning inom området digitala lärandeprocesser.

Pressbild finns bifogad.