Nyheter

mar 24
Växjös miljöhjältar utsedda På Earth Weeks sista dag, lördag den 24 mars, delades Växjös gröna gärning ut. Vinnare som skolklass är Bergslunds föräldrakooperativ och förskolan Ryttargården...
mar 21
Hitta på något kul på påsklovet! Läge att plocka fram fotbollar, hopprep och stenkulor? Eller kanske göra något kul i värmen inomhus? Dags att göra planer för påsklovet! Här kan du och dina när...
Ingen
mar 21
Earth Week med Emtenäs, Torrbotten, Schnippeldisco och Pop-Up Park Måndag 19 mars startar Växjös framtidsvecka Earth Week. Temat i år är vatten. Under veckan kan Växjöbor och besökare lyssna till intressanta föreläsningar kring...
Ingen
mar 21
Kranmärkt förvaltning Tekniska förvaltningen kranmärker nu hela verksamheten och slopar inköp av dricksvatten i flaska. Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter...
mar 20
Cykelparkering avstängd från och med 1 april För att göra plats för bygget av bland annat stadshus och station kommer cykelparkeringen och cykelgaraget vid resecentrum att stängas av.
Cyklar
mar 19
Föreningar kan söka integrationsmedel Nu kan föreningar söka medel för att stärka integrationen i Växjö kommun.
Ingen
mar 16
23 mars: Invigning av Växjö konstrunda 2018 2018 års runda äger rum 24-25 mars med invigning på Växjö konsthall, kvällen 23 mars klockan 17-19.
Ingen
mar 16
Direktmöte på Teleborg - välkommen att ställa dina frågor Måndagen 19 mars är det åter dags för direktmöte där politiker och tjänstepersoner finns på plats i en del av Växjö för att svara på frågor och ta emot synpunkt...
Ingen
mar 14
Vill du jobba som röstmottagare vid valet 2018? Den 9 september 2018 är det val till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige. Valnämnden i Växjö kommun behöver rekrytera röstmottagare till vallokalerna.
Växjösjön med Domkyrkan synlig i bakgrunden
mar 14
Nominera till Växjö kommuns mångfaldspris Nu är det åter dags att lyfta upp Växjöbor, företagare eller andra som jobbar särskilt hårt för mångfald.
mar 12
Kommunfullmäktige om bland annat ekologisk mat och översiktsplan 20 mars sammanträder kommunfullmäktige i Växjö. Mötet är öppet för allmänheten och under allmänhetens frågestund kan du som vanligt ställa frågor till politiker...
Ingen
mar 09
Välkommen till Parketten i nya lokaler på Hejaregatan Nu finns Parkettens verksamhet på plats i nya lokaler på Hejaregatan och träffpunkten är öppen för dig som har psykisk ohälsa.
Ingen
mar 09
Vattenläcka i Växjö Idag 9 mars är det en vattenläcka på Skogsnäsvägen i Växjö. Arbete med att laga läckan pågår.
Hand håller en kastrull ovanför rinnande vattenkran.
mar 07
Två projekt får pengar från Klimatkonto I år har Växjö kommun beslutat att 96 000 kronor ur Klimatkontot ska gå till ett projekt från Måltidsorganisationen för att minska matsvinnet och 35 000 kr till...
mar 06
Integrationsplan för en sammanhållen kommun Kommunstyrelsen antog idag en integrationsplan för Växjö kommunkoncern.
Ingen
mar 02
Hemlevererad mat i kylväska Från och med 1 april 2018 får du som får mat hemlevererad från vårt kök på Älgvägen, maten i en kylväska.
Leende dam med glasögon och röd tröja sittandes vid ett matbord.
mar 01
Projekt för hållbar pendling  Växjö kommun deltar i ett EU-projekt som ska öka möjligheterna till hållbar pendling med buss och cykel mellan staden och orterna runtomkring.
Ingen
mar 01
Växjö med i projekt om Agenda 2030 FN-förbundet har utsett Växjö kommun att delta i kommunikationsprojekt inom Agenda 2030.
mar 01
Testa ditt vatten 2018 Har du egen brunn och barn födda 2016-2018? Då kan du under året testa er vattenkvalitet helt kostnadsfritt.
Ingen
feb 28
Växjö Vipers satsar på Arenastaden Växjö Vipers planerar en tillbyggnad av Fortnox Arena med tre nya innebandyplaner, bostadsrätter och en förskola. Byggstart beräknas ske under 2018.
Växjö Vipers byggprojekt Arenastaden
feb 27
Lauber (S) ny vice ordförande i kommunstyrelsen Nu är det klart vem som tar vid som första vice ordförande i kommunstyrelsen efter Åsa Karlsson Björkmarker.
Ingen
feb 27
 Ja till gemensamt avfallsbolag Under tisdagen röstade Växjö kommuns kommunfullmäktige ja till att bilda ett gemensamt avfallsbolag tillsammans med Tingsryd, Älmhult, Lessebo och Markaryds kom...
feb 26
Kommunfullmäktige om bland annat utredningen av hästsporten i Växjö kommun Tisdagen 27 februari är det kommunfullmäktige med bland annat allmänhetens frågestund och beslut om olika investeringar.
Ingen
feb 26
Har du fått en påminnelse om obetald faktura? Just nu skickar Växjö kommun ut påminnelser om ej betalda fakturor. Fakturan kan vara en äldre obetald skuld.
Ingen
feb 23
Avgiftsbeslut för omsorg 2018 Avgiften för omsorg och vård från kommunen baseras på vad man har för inkomst. Under januari uppmanades alla personer som får omsorg, service eller vård av Växj...
Ingen
feb 23
Ny mötesplats byggs vid Trummen Nu startar bygget av en ny mötesplats vid sjön Trummen. En anläggning i trä som ska förena konst med träning och rekreation.
Ingen
feb 21
Charlotte G Brynielsson är Växjö kommuns nya hållbarhetschef Det är nu klart vem som blir Växjö kommuns nya hållbarhetschef. Hon heter Charlotte G Brynielsson och kommer närmast från Regionförbundet i Kalmar län där hon...
Ingen
feb 21
Ska du gifta dig? Planerar du och din kärlek för ett sommarbröllop? Nu är det i så fall hög tid att boka vigsel och ansöka om hindersprövning.
Hand med ring.
feb 16
Fem villatomter till försäljning på Torparängen Växjö kommun erbjuder nu 5 nya villatomter på Torparängen till försäljning. Tomterna heter Bollspelet 2-6.
Fem villatomter Torparängen
feb 15
Mycket frågor om böneutrop Vi har fått in många samtal och meddelanden kopplat till ansökan om böneutrop i Växjö. Vi vill tydliggöra att det inte är Växjö kommun som fattar beslut i denna...
feb 12
Arbetet med snabbcykelväg fortsätter Den här veckan (vecka 7) återupptar Växjö kommun arbetet med att bygga kommunens första snabbcykelväg som på sikt ska binda ihop stadens södra delar med Arenast...
Ingen
feb 07
Fortsatt stark ekonomi i Växjö kommun Växjö kommuns preliminära bokslut för 2017 visar ett positivt resultat på 159 miljoner kronor.
Spegelboll i Växjösjön på kvällen.
feb 05
​Tävling för trygghetsboende på Hovshaga centrum Växjö kommun bjuder nu in till markanvisningstävling för byggande av trygghetsboende på Hovshaga centrum.
Ingen
feb 05
Jan-Olof Johansson berättar hur det är att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning Den 5 februari har du möjlighet att lyssna när den tidigare biskopen Jan-Olof Johansson talar om föräldraskap.
Ingen
feb 02
Så fyller man i inkomstförfrågan för omsorgstagare Under januari skickas inkomstförfrågan till alla personer som får omsorg, service eller vård av Växjö kommun. Det är utifrån uppgifter om inkomst som kommunen k...
Ingen
feb 01
Dags att söka feriearbete Nu är ansökan till feriearbete 2018 öppen för dig som är född år 2000 eller 2001 och folkbokförd i Växjö kommun.
Ingen
jan 31
Ja till ny detaljplan på Öster Kommunfullmäktige sa 30 januari ja till en ny detaljplan för områdena Byggmästaren vid Ingelstadsvägen på Öster i Växjö.
Ingen
jan 31
Växjö kommun bygger ny återvinningscentral Idag beslutade kommunfullmäktige att det ska byggas en ny återvinningscentral i Växjö kommun. Återvinningscentralen ska byggas på Norremark och placeras ungefär...
Ingen
jan 31
Växjö med och startar europeiskt nätverk för ekologisk mat Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe.
Ingen
jan 30
Drygt 2,5 miljoner kronor till samlingslokaler Fördelningen av 2018 års bidrag till föreningar som driver samlingslokaler i Växjö kommun är nu klar.
Ingen
jan 29
Ny cykelparkering vid Västerbron Nu byggs det en ny cykelparkering med tak och plats för 400 cyklar vid Västerbron.
Cykelparkering Västerbron
jan 28
Få motion och en vän på köpet Är du trött på att gå ensam under dina promenader med barnvagnen? Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig om nya kulturer?
Ingen
jan 26
Nya yrkeshögskoleutbildningar till Växjö Yrkeshögskoleutbildningarna Fastighetsingenjör tekniska system och Redovisningskonsult kommer att starta här i Växjö.
Ingen
jan 26
Kulturskolan medverkar på Kulturnatten Det har tidigare kommit information om att Kulturskolans evenemang under Kulturnatten skulle vara inställda. Det stämmer inte.
Ingen
jan 24
Hög tid att planera din kulturnatt! Årets kulturnatt med temat Tid bjuder på många spännande tidsindpirerade programpunkter men även många härliga klassiker. Här hittar du programmet!
Ingen
jan 23
Föreslå pristagare och nominera till stipendier Vem bör få Växjö kommuns kulturpris? Är du ung och talangfull inom konst, musik, dans, teater? Har ni Växjös bästa och mest engagerade föreningsledare i din för...
Ingen
jan 19
Kommunfullmäktige om bland annat ny återvinningscentral Tisdagen 30 januari är det kommunfullmäktige med bland annat allmänhetens frågestund och beslut om olika investeringar.
Ingen
jan 18
Fortsatt höga flöden kring Gemla I alla vattendrag i kommunen utom i Helgasjön och nedströms, minskar nu de höga flödena markant.
Ingen
jan 17
Stadsbussar flyttar till Kronobergsgatan Växjö kommun och Växjö Energi fortsätter arbetet med att lägga ledningar för bland annat vatten, fjärrkyla och fjärrvärme på Norra Järnvägsgatan inför byggnatio...
Ingen
jan 16
​Analys av avloppsvatten visar på ökat droganvändande Växjö kommun tog vid två tillfällen hösten 2017 prover på avloppsvatten för att kartlägga invånarnas droganvändande.
Ingen