Nyheter

apr 24
Årets Linnestipendiat heter Tinh Sjökvist Kalmar och Växjö kommuners stora Linnéstipendium för forskning inom ekologisk hållbar utveckling delades ut idag.
2018 års Linnéstipendiat Tinh Sjökvist
apr 24
Tävling med chans att vinna elcykel Växjö kommun vill få fler att upptäcka fördelarna med att cykla. Därför utlyser kommunen nu en tävling på Instagram där vinsten är en elcykel.
Ingen
apr 23
Välkommen till Araby Folkfest Lördagen den 5 maj slår vi upp portarna för Araby Folkfest och detta vill vi såklart fira tillsammans med dig. Aktiviteterna kommer att vara runt Araby Park Are...
Ingen
apr 23
Fira Växjö Lakers SM-guld Växjö Lakers har gjort det igen – tagit SM-guld! Var med och hylla guldhjältarna på Stortorget i Växjö 23 april klockan 18.00.
Firande Lakers Stortorget 2015.
apr 23
Övergivna cyklar tas bort I tre veckor har en kontroll av parkerade cyklar pågått på delar av Växjö stationsområde, i Växjö centrum och Teleborgs centrum. Cyklar som stått parkerade på...
Ingen
apr 21
Ny plats för Valborgsmässofirande På Valborgsmässoafton, den 30 april, firar vi in våren med sång och musik vid Linnéparksscenen, fackeltåg och en valborgsmässoeld vid Växjösjön.
En stor majbrasa vid Växjösjön på kvällen.
apr 20
Växjö - bland de bästa i landet på sociala barn- och ungdomsvården I en studie, med deltagande från 50 kommuner, sticker Växjö kommun ut bland dem bästa med sitt arbete inom sociala barn- och ungdomsvården. Framgångsfaktorerna...
Ingen
apr 20
Helgöppet på kommunens återvinningscentraler Den 21-22 april är det helgöppet på alla kommunens återvinningscentraler.
Ingen
apr 20
Ny gång- och cykelväg ska öka trafiksäkerheten i Rottne Vecka 17 börjar bygget av en ny gång- och cykelväg genom Rottne centrum till rondellen på Växjövägen . Där ska den ansluta till den gång- och cykelväg som Traf...
Ingen
apr 19
Tvätta bilen rätt och gör miljön en tjänst Den 21-22 april är det Stora Biltvättarhelgen, en nationell helg för att uppmärksamma hur viktigt det är för både människan och miljön att tvätta bilen rätt. 
Ingen
apr 19
Välbesökt invigning av Parketten Parketten, som smygöppnade redan i mars, är nu officiellt invigd. Nytändningen och glädjen över att vara på plats är tydlig.
Ingen
apr 19
Information om Växjö station och kommunhus Måndag, 23 april, klockan 18.00, har du möjlighet att få information om vad som händer på stationsområdet.
Visionsbild Växjö stationsområde
apr 18
Gröna oaser i nya numret av VÄXJÖ Våren är här och med den kommer ett nytt nummer av vårt besöksmagasin VÄXJÖ.
Ingen
apr 17
Fint pris till handledare inom omsorgen Växjö kommuns Shqipe Bytqi från Väster hemvård fick kliva fram och ta emot delat andrapris som årets handledare, när Vård- och omsorgscollege arrangerade Handle...
Ingen
apr 17
Kommunfullmäktige om kommunhus, sponsringspolicy och multisportarena 17 april klockan 14.00 är det kommunfullmäktige i Utvandrarnas hus.
apr 16
Beställ hämtning av trädgårdavfall Växjö kommun erbjuder hämtning av trädgårdsavfall hemma vid tomten. Det är ett smidigt sätt att forsla bort t ex gräsklipp, ogräs, löv och grenar.
Ingen
apr 13
Invigning av tillfällig station Torsdag, 19 april klockan 14.00, är du välkommen på invigning av den tillfälliga stationen på stationsområdet.
Tillfällig station i Växjö vid Västerbron
apr 13
Planer på att bygga? Här kan du läsa om vad du får och inte får göra, när det krävs bygglov och när det kan räcka med en anmälan.
Ingen
apr 12
Årets dietist finns i Växjö kommun Under torsdagen utsågs Cecilia Svanberg till Årets Dietist av Dietisternas riksförbunds styrelse.
Cecilia Svanberg, dietist Växjö kommun. Foto: Madelene Johansson, Växjö kommun
apr 12
Kronprinsessans landskapsvandring i Småland Fredagen den 25 maj genomför Kronprinsessan Victoria sin landskapsvandring i Småland och deltar i invigningen av Åsnens nationalpark.
Kronprinsessan Victoria
apr 10
Samtalsgrupp för dig som har ett syskon med funktionsnedsättning Har du en syster eller bror med funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa? Välkommen till syskongrupp för dig över 18 år
Ingen
apr 09
Sandupptagning pågår Vecka 15 börjar vi ta upp vinterns sand i Växjös tätorter och stadsdelar.
Ingen
apr 06
Svag is vid Evedal På grund av strömbildare som placeras ut kommer isen att vara extra svag vid bryggorna på Evedal medan sjöisen smälter bort.
Ingen
apr 06
Så jobbar kommunen mot barnäktenskap Med anledning av att Socialstyrelsen fått kritik för en broschyr om barnäktenskap har vi fått frågor om hur kommunen hanterar denna fråga. Därför beskriver vi...
Ingen
apr 06
Första spadtaget för Växjös kommunhus och station Utanför Växjös gamla stationshus togs idag det symboliska första spadtaget för Växjös nya stadshus och station och då bestämdes också att huset istället kommer...
Första spadtaget Växjö stadshus och station. Lars Jonsson, vice vd Skanska Sverige, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, Åsa Dahl, chef för affärsområde stationer Jernhusen och Pierre Wiberg ordförande i Vöfabs styrelse. Även elever från Högstorps skola hjälpte till.
apr 04
Förtydligande angående sötningsmedel i kaffet Flera medier har idag berättat om sötningsmedel i kaffet på särskilt boende. Omsorgsförvaltningen gör ett förtydligande: 
apr 04
Du vet väl att du kan förlänga lånetiden själv! På bibliotekets webbsida finns många bra funktioner som du kan nå både via dator och mobiltelefon! Du kan låna om och reservera böcker. Dessutom kan du lyssna p...
Ingen
apr 03
Ny e-tjänst för utdrag ur primärkarta Nu kan du skapa och skriva ut kostnadsfria PDF-filer över din fastighet direkt i e-tjänsten.
Ingen