Ekar och blodbok vinner trädpris

Ekar på Öster

Ekar på Öster i Växjö tilldelas Växjö Trädpris 2017.

Den 13 november delades Växjö Trädpris ut för femte året i rad. Huvudpriset gick till en fastighetsägare på Öster i Växjö för bevarandet av gamla ekar på den egna tomten. Priset för årets exotiska träd tilldelades en fastighetsägare på Högstorp för vården av en blodbok.

 

En del av motiveringen för ekarna på Öster löd, "De gamla och stora ekarna är magnifika påminner om en svunnen tid. De stora och gamla träden syns över stora delar av "gamla Öster" och deras kronor utgör ett mäktigt och vackert inslag i stadsdelsbilden".

En del av motiveringen för blodboken på Högstorp löd, "Trädet är enskilt viktigt för hela närområdet och det är på god väg mot att nå sin fulla potential. Trädet har fått växa helt fritt och är mycket välutvecklat och vackert."

Med Växjö Trädpris vill kommunen uppmärksamma människor som gör något för träden i staden, men också inspirera andra till att tänka och göra likadant. Priset är en del i arbetet med att säkra tillgången av träd och för att göra det behöver offentliga myndigheter, företag och privatpersoner hjälpas åt.

Priset instiftades 2013 och består av ett huvudpris och ett pris för mest exotiska träd.

Här kan du läsa mer om Växjö Trädpris.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2017