ES15A

Informationssökning och källkritik

2016-04-04

Vi pratade om informationssökning, källkritik och upphovsrätt. Detta är sådant du har nytta av när du ska söka information och skriva arbeten inom ämnet historia, men också inom andra ämnen när du behöver söka information. Att ha kunskap om hur du hittar information på bästa sätt och hur du kritiskt granskar dina källor är mycket viktigt och bra att ha koll på, särskilt till Gymnasiearbetet så småningom.

Länk till presentationen hittas här.länk till annan webbplats

Bokprat: läsveckan

2015-11-26

Djupa ro

Av Lisa Bjärbo

Utspelar sig i Ingelstad där 19-åriga Jonathan hittats död vid en badplats. Hans fyra närmaste vänner samlas för att gå på begravningen, trösta varandra och fundera över vad som egentligen hände då Jonathan var ute och simmade alldeles ensam mitt i natten med alkohol i blodet.

Jag och Earl och tjejen som dör

Av Jesse Andrews

Greg och Earl är bästa vänner och gör filmer tillsammans. Gregs mamma föreslår att de ska börja umgås med Rachel som drabbats av leukemi vilket de något motvilligt gör. ”Den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa” enligt baksidestexten.

Jag, En

Av David Levithan

En vaknar upp i en ny kropp varje morgon. En har aldrig riktigt tänkt på kärlek men när En träffar Riahnnon förändras allt. En kan inte sluta tänka på henne men det blir ju komplicerat när En befinner sig i en ny kropp på olika ställen i landet varje dag.

När hundarna kommer

Av Jessica Schiefauer

Augustpristagare 2015. Ester och Isak träffas vid sjön i ett litet dött samhälle och blir superkära. Samtidigt träffar Isaks bror Anton en lite äldre kille som får stort inflytande på honom. Anton börjar klä sig som honom, rakar huvudet som honom och anammar hans åsikter. Snart har en ung kille misshandlats och lämnas svårt skadad vid sjön.

Tredje principen

Av Anna Jakobsson Lund

En svensk dystopi. Samhället har raserats och fått byggas upp på nytt, och nu är det Systemet som styr. Befolkningen är uppdelade i olika zoner utefter deras egenskaper. Levis syster är med i Motståndet som arbetar mot Systemet. En natt har hon försvunnit och Levi måste se till att rädda henne.

Biblioteksintroduktion

2015-09-01

Vi pratade om hur det funkar på biblioteket med öppettider, låneregler och liknande. Sedan gick vi även en runda och kikade i biblioteket.

Presentationen hittar du här.länk till annan webbplats

Kontakt

  • Bibliotek

    0470 - 417 47

    Josefine Henningsson, bibliotekarie.

    Roger Lindström, biblioteksassistent.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2017
Förskola och skola