NA16D

Books in English

2017-04-03

The sun is also a star 

Av Nicola Yoon

Utspelar sig en dag i New York. Natashas familj ska utvisas till Jamaica och Daniel ska på en intervju inför collegeansökan trots att han egentligen helst vill bli poet. De möts och Daniel är helt övertygad om att han träffat den rätta. 

Drew (Changers book 1) 

Av T. Cooper och Allison Glock-Cooper

Ethan ska börja high school i en ny stad men det visar sig att han även får börja i en ny kropp eftersom han är en Changer och nu kommer att vakna upp i en ny kropp inför varje år i high school, en hemlighet hans föräldrar dolt för honom. 

We were liars 

Av E. Lockhart

Alla i Cadys familj är snygga, framgångsrika och rika. De tillbringar alla somrar på en privat ö, men den femtonde sommaren händer något som gör att Cady får en hemsk, kronisk huvudvärk. Hon minns ingenting av sommaren och ingen vill berätta för henne vad som hände. Men den femtonde sommaren förändrade allt.

Every day 

Av David Levithan

A vaknar upp i en ny kropp varje morgon. A har aldrig riktigt tänkt på kärlek men när A träffar Riahnnon förändras allt. A kan inte sluta tänka på henne men det blir ju komplicerat när A befinner sig i en ny kropp på olika ställen i landet varje dag.

Holding up the universe 

Av Jennifer Niven

Libby har varit Amerikas fetaste tonåring och ska nu börja skolan igen efter sin mammas död och bestämmer sig för att bli någon att räkna med. Jack är den coola killen som har många vänner men även en stor hemlighet; han kan inte känna igen ansikten. Deras vägar korsas och helst vill de inte ha med varandra att göra. 

The carbon diaries 2015 

Av Saci Lloyd

Året är 2015 och världen har drabbats hårt av klimatförändringar med stora flodvågor och torka som följd. I Storbritannien har regeringen börjat ransonera invånarnas energianvändning och Laura försöker leva ett så normalt tonårsliv som möjligt även fast hon ibland måste välja mellan att duscha eller ladda mobilen eftersom koldioxidpoängen inte räcker till både och.

Biblioteksintroduktion

2016-09-16

Vi pratade om hur det funkar på biblioteket med öppettider, låneregler och liknande. Sedan tipsade skolbibliotekarien om boken "Om jag var din tjej" av Meredith Russo som handlar om Amanda som tidigare var kille och hette Andrew.

Presentationen hittar du här.länk till annan webbplats

Kontakt

  • Bibliotek

    0470 - 417 47

    Josefine Henningsson, bibliotekarie.

    Roger Lindström, biblioteksassistent.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2017
Förskola och skola