SA13A

Bokprat

2015-12-17

Antiloper

Av Ester Roxberg

Boken utspelar sig i Växjö och på Katedralskolan. Astrid och Ellen är rätt olika men ändå bästa vänner. Nu ska de snart ta studenten och framtiden ligger öppen för dem. Men Ellen, som alltid varit den glada, utåtriktade och positiva, börjar bli mer inåtvänd, nedstämd och deprimerad och Astrid vet inte vad hon ska göra för att kunna komma in under Ellens skal och hjälpa henne.

Jag och Earl och tjejen som dör

Av Jesse Andrews

Greg och Earl är bästa vänner och gör filmer tillsammans. Gregs mamma föreslår att de ska börja umgås med Rachel som drabbats av leukemi vilket de något motvilligt gör. ”Den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa” enligt baksidestexten.

Gymnasiearbetet

2015-10-16

Vi pratade om informationssökning, källkritik och upphovsrätt som du kommer att ha nytta av nu vid arbetet med ditt gymnasiearbete. Att ha kunskap om hur du hittar information på bästa sätt och hur du kritiskt granskar dina källor är mycket viktigt och bra att ha koll på även vid andra tillfällen när du ska söka information, både under din tid här på skolan men också senare när du kanske pluggar vidare på universitet eller högskola. 

Länk till presentationen hittas här.länk till annan webbplats

Kontakt

  • Bibliotek

    0470 - 417 47

    Josefine Henningsson, bibliotekarie.

    Roger Lindström, biblioteksassistent.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2017
Förskola och skola