SVA åk 16

Bokprat: läsveckan

2016-11-30

Djupa ro 

Av Lisa Bjärbo

Utspelar sig i Ingelstad där 19-åriga Jonathan hittats död vid en badplats. Hans fyra närmaste vänner samlas för att gå på begravningen, trösta varandra och fundera över vad som egentligen hände då Jonathan var ute och simmade alldeles ensam mitt i natten med alkohol i blodet.

Middagsmörker 

Av Charlotte Cederlund

Áilis samiska mamma dog när hon föddes och hon har bott med sin pappa i Skåne hela livet. När pappan dör i cancer tvingas hon flytta upp till sin morfar i en liten sameby utanför Kiruna. Det visar sig att onda krafter är på väg och Áili har egenskaper som kan hjälpta till att besegra dessa krafter.

Ingenting och allting (Everything, everything) 

Av Nicola Yoon

Maddy är 17 år och har inte lämnat huset sedan hon var bebis eftersom hon är allergisk mot världen. De enda hon träffar är sin mamma och sköterskan Carla. En dag flyttar en ny familj in i grannhuset och genom fönstret ser hon den svartklädda Olly som hon även får kontakt med först genom fönstret mittemot och sedan via mail och chatt. Plötsligt känns världen utanför mer lockande än någonsin. 

Jag, En (Every day) 

Av David Levithan

En vaknar upp i en ny kropp varje morgon. En har aldrig riktigt tänkt på kärlek men när En träffar Riahnnon förändras allt. En kan inte sluta tänka på henne men det blir ju komplicerat när En befinner sig i en ny kropp på olika ställen i landet varje dag.

Kontakt

  • Bibliotek

    0470 - 417 47

    Josefine Henningsson, bibliotekarie.

    Roger Lindström, biblioteksassistent.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 oktober 2017
Förskola och skola