Estetiska programmet

På Estetiska programmet utvecklar du ditt konstnärliga intresse genom att skapa, uppleva och tolka konst och kultur samtidigt som du förbereder dig för högskolestudier. Skoldagen är en blandning av gymnasiegemensamma och estetiska ämnen.

Katedralskolans estetiska program

Här lär du dig...

...att använda din egen kreativitet och utveckla ditt konstnärliga uttryck. Du möter olika tekniker, traditioner och stilar inom den inriktning du valt. Du ges möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel såväl individuellt som i samverkan med andra.

Din skoldag blir varierad med en kombination av gymnasiegemensamma och estetiska ämnen. Du kan välja bland flera olika kurser inom programfördjupningarna och det individuella valet. Det gör att du både kan bredda och fördjupa dina kunskaper inom olika ämnesområden.

Programmet ger dig möjlighet att delta i kulturella aktiviteter i och utanför skolan. Norrtullskolan och Katedralskolan har flera scener och utställningsmöjligheter där du får möta publik. Bild- och formutställningar, modeshower, dans-, musik- och teaterföreställningar är naturliga delar av utbildningen. Här finns alla möjligheter att skapa en bra grund för fortsatta studier.

Titta gärna på en kort film om det estetiska programmetlänk till annan webbplats.

Inriktningar

Efter gymnasiet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program.

Efter examen från programmet är du förberedd för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Väljer du till kurser inom programfördjupningarna så kan du ytterligare bredda din behörighet för vidare studier. Programmet lämpar sig väl för dig som vill söka vidare till estetiska utbildningar på folkhögskolor eller andra konstnärliga högskolor som Konstfack, Danshögskolan, Musikhögskolan eller Teaterhögskolan.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 januari 2018
Förskola och skola