Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program främst inom teknik- och naturvetenskap. Programmet ger en bred behörighet för fortsatta studier. 

Teknikum - Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet lär du dig att lösa intressanta tekniska problem och att utveckla din förmåga att delta i en process för att utveckla teknik från idé till färdig produkt eller tjänst. Detta sker ofta i projektarbetsform där du får utveckla din kreativitet och genom att delta i olika nationella tävlingar.

Entreprenörskap och företagande är en viktig del i utbildningen och du får möjlighet att inom Ung Företagsamhet starta ett eget UF-företag. Du får också knyta kontakt med några av programmets företagsmentorer från till exempel Getinge Desinfection AB, Finnveden Powertrain AB, Saab Aerotech, Växjö kommuns tekniska förvaltning och Linnéuniversitet. Möjlighet finns också att delta i olika internationella samverkansprojekt inom Europa.

För att underlätta studierna får du en bärbar dator under studietiden.

Teknikcollege

Teknikprogrammet är en del av Teknikcollege, som är en branschcertifiering för utbildningar med teknisk inriktning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Det är en kvalitetsstämpel som visar att kommuner, skolor och företag i regionen samverkar för att utveckla utbildningar som kan tillgodose teknikindustrins behov av kvalificerad arbetskraft. För att bli certifierade som Teknikcollege måste regionen och skolorna leva upp till ett antal krav från Industrikommittén.

Programmet har flera olika inriktningar, läs mer om dem i menyn.

 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2018
Förskola och skola