Inriktningar vid Teknikprogrammet

Inom Teknikprogrammet finns det fyra olika inriktningar.

Inriktningar Design och produktutveckling

Här utvecklar du din kreativitet och förverkligar dina idéer till en verklig produkt/prototyp. Du kommer att arbeta med designprocessen i projektform. Du får tillämpa dina kunskaper i materiallära, 3D-cad och konstruktion.

Informations- och medieteknik

Här får du de senaste kunskaperna inom it. Det innebär webb- utveckling och programmering av exempelvis spel och appar. Du får även lära dig mer om datorns uppbyggnad och funktion både lokalt och i nätverk.

Produktionsteknik

Här får du lära dig om produktionsutrustning och grunderna inom planering och styrning av produktion. Du får även fördjupade kunskaper inom mekatronik. Undervisningen sker i nära samarbete med regionala tillverkningsföretag.

Teknikvetenskap

Här får du fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. I en stimulerande miljö får du möjlighet att testa teorin i praktiken. Vi undersöker framtidens teknik för ett hållbart samhälle.

Efter programmet

Teknikprogrammet ger bred behörighet att söka till högskola och universitet. Du kan till exempel välja att utbilda dig till ingenjör inom olika branscher, arkitekt, designer, lärare, programmerare, ekonom, jurist, ja, nästan vad som helst!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 september 2017
Förskola och skola