Om skolan

Bäckaslövskolan är belägen på Söder i Växjö. Skolan med sina äldre och vackra byggnader ligger högt med utsikt över de centrala delarna av Växjö. Skolan byggdes ursprungligen 1914 då regementet flyttade in. 1919 övertogs byggnaden av skolan.

Sedan dess har nya byggnader uppförts på området bl a en ny matsal med tillagningskök där man bl a bakar sitt eget bröd.
Under 2002/2003 genomgick skolan både interiört och exteriört en total renovering. Målet har hela tiden varit att bibehålla den ursprungliga stilen.

Bäckaslövskolan – en skola med visioner
Bäckaslövskolans vision grundar sig i vår övertygelse om att alla barn kan och vill lära. Vi vill att alla barn ska få möta välutbildad och engagerad personal som med värme och omtanke skapar en lärande och trygg miljö. En miljö där barns egen drivkraft lockas fram, där alla barn får möjlighet att lära, utvecklas och känna sig trygga och på så sätt nå goda studieresultat.

Bäckaslövskolan är en F-5 skola, med knappt 300 elever.

Senast uppdaterad: 5 oktober 2017