Om Farid Papoli

Farid Papoli arbetar med skolsamverkan på Västsvenska Handelskammaren där han driver projektet Mathivation.

Som teknisk fysik-student på Chalmers grundade Farid 2005 den ideella föreningen Intize för att engagera högskolestudenter som mentorer i matematik för gymnasieelever i Göteborg.

Intize-modellen exporterades inom ett år till Norge i form av mentorprogrammet Ent3r som idag rullar på samtliga norska högskolor. Ent3r tilldelades 2010 Global Best Awards i Kanada i kategorin Developing Skills of the Future Workforce, och Intize tog emot Chalmersmedaljen 2012.

Farid etablerade Mathivation Center på Asian Institute of Technology i Thailand 2010 och har fortbildat fler än 3000 lärare i inspirationsmetodik och föreläst för mer än 60 000 personer i 22 länder runt om i världen.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2017