Musik

Musiklärarna Petter Alburg och Martina Arvidsson är ansvariga för skolans musikprofil.

Det huvudsakliga syftet med musikprofilen är att ge alla elever på TC möjlighet att utveckla sina musikaliska förmågor och intressen. Dessutom finns det möjlighet att söka till en ”musikprofilgrupp”.

Som profilelev på TC går du i en vanlig klass, med ordinarie musikundervisning, men utöver detta läser du minst en extra lektion musik i veckan. Profilelever läser också extra intensivt  under ett antal heldagar varje termin. På profillektionerna utvecklar du dina instrumentkunskaper, spelar i olika ensemblegrupper och deltar i körsång. Du arbetar praktiskt med musikteori och gehör i ditt musicerande. Att framträda och ge konsert är en viktig och naturlig del av utbildningen.

Som elev på TC har du tillträde till en välutrustad musiksal och även små ensemblespelssalar som du kan boka under skoldagen. Redigering och inspelning sker i musiksalens egna  studio.

Vi arbetar för att ge dig de bästa möjliga förutsättningar inför eventuella fortsatta musikstudier på gymnasienivå.

Kontakta gärna Petter eller Martina via e-post om du har vidare frågor.

Senast uppdaterad: 15 september 2017