Grundskolan

Välkomna till Ljungfälleskolan som ligger i stadsdelen Teleborg i Växjö och består av en grundskola och en grundsärskola.

På grundskolan har vi cirka 350 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. På grundsärskolan går 27 elever i årskurs 1 till och med årskurs 10 och på gymnasiesärskolan har vi två elever.

Vi är en skola med stort mångfald. Våra elever kommer från många olika förskolor och representerar flera delar av Växjö kommun. Cirka 30 % av våra elever har en kulturell bakgrund från ett annat land. Närheten till universitetet gör att vi ofta har förmånen att ta emot elever och utbytesstudenter från olika utbildningar på Linnéuniversitetet och att internationell personal på universitetet ofta väljer vår skola till sina barn.

Alla våra elever har olika förutsättningar och vi har förmånen att ha en grundsärskola, detta gör att mångfald blir ett naturligt inslag för våra elever och vår skola. Vi har ett nära samarbete med den närliggande högstadieskolan Teleborg Centrum, dit våra eleveri årskurs 6 går för att ha hemkunskap och moderna språk.

Vi är mycket stolta över vår miljö, in och utvändigt. Vi har ljusa klassrum med grupprum och rymliga studiehallar. Vår skolgård är stor och erbjuder eleverna variation i leken. Vi har många uppskattade rastfaddrar som besöker skolan var dag och är ute med eleverna tillsammans med övrig personal.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2017
Förskola och skola