Pilbäcktorgets restaurang

Vi vill ge våra elever på Pilbäckens förskola, Pilbäcksskolan och Hovs förskola nyttiga, nylagade och förhoppningsvis smakfulla måltider. Köket är byggt ht-08 och vi lagar för närvarande ca 700 port.

Vi som arbetar med matlagning heter Anita Annakarin, Maria Marita Kija, Csilla och Shushanik. Vi lagar så mycket som möjligt från grunden. Vi gör t.ex eget potatismos, egna såser (ej pulversåser), egna soppor och vi bakar eget bröd till soppluncherna. Skollunchen ska ge eleven 1/3 av dagsbehovet i energi och näring. Dagens barn får i sig alldeles för mycket socker, därför försöker vi i så stor mån som möjligt skapa menyer för att barnen inte ska äta så mycket socker. Socker får de i sig i alla fall, på helger och festligheter.

Vi gör vår egna frukostyoghurt smaksatt med bär/juice och vår egna musli med t.ex torkad banan i. Vi serverar mycket som är ekologiskt, för närvarande är ca 53% av våra inköp ekologiska, t.ex är våra mejeriprodukter, rotsaker, oxfärsen och en del torrvaror ekologiska. Vi strävar efter att öka våra ekologiska inköp. Alla elever kan välja att äta vegetarisk lunch om de önskar, men man kan inte äta av både vegetarisk lunch och normalkost samma dag. Vi är stolta över vårt fina salladsbord. Vi har minst 5 sorters sallader och alltid en kokt grönsak så att eleverna har mycket att välja på. Vi har en egentillagad dietmat som vi eftersträvar att göra så lik normalkosten i både smak och utseende som möjligt. Ansvarig dietkokerska är Anna- Karin om ni har några frågor.

Vi har nästan alltid praktikanter från bl.a. restaurangskolan (Kungsmad och Lernia) och det är nyttigt både för oss och dem. Alla kan vi lära av varandra. Som förälder är ni alltid välkomna att äta lunch med ditt barn en gång per termin och har ni några frågor angående maten är ni välkomna att ringa tel: 0470-436 69

Senast uppdaterad: 27 september 2017