Skoljoggen 2017, onsdag den 13:e september

Information inför Skoljoggen i årskurs 4-6

Skoljoggen är ett arrangemang av Svenska Skolidrottsförbundet. Skoljoggen är Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar och har arrangerats sedan 1982. Varje höst deltar fler än 2000 skolor runt om i Sverige i denna aktivitet där rörelseglädje är i fokus. I år deltar även elever i åk 4-6 på Ringsbergskolan i detta arrangemang.

Skoljoggen är även ett tillfälle för skolidrottsförbundet att samla in en frivillig springslant till deras förmånstagare. Åren 2017 till 2021 är förmånstagaren Clowner utan Gränser som är en ideell organisation som arbetar runt om i världen för att göra skillnad för barn som är på flykt från krig och konflikter. De jobbar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Fokus för springslanten under 2017 är Syriens barn.

Om ni vill skänka en slant till detta ändamål kan ni med fördel gå till följande länk och bidra till skolans egna webbinsamlinglänk till annan webbplats, eller så kan ni swisha valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263. Uppge: Mottagare: Skoljoggen. Avsändare: Ringsbergskolan.

Samling; på skolan klockan 08:00 onsdag den 13 september, därefter gemensam promenad till starten vid Kampen (Simhallen).

Att tänka på; kom till skolan ombytt, det vill säga i idrottskläder och gymnastikskor.

Medtag; handduk, ombyte, eventuellt regnkläder, vattenflaska, frukt eller liknande för er som vill ha efter loppet.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2017