God Jul och Gott Nytt År!

Så närmar vi oss julen, en tid full av förväntan och en tid fylld av roliga saker. Särskilt i skolan!

Här pågår för fullt repetitioner till både julspel och juleljud. Vi har precis firat Lucia och pepparbaksbakning planeras och genomförs! Personalen äter också av den smaskiga julgåvan som vi har fått av föräldrarådet. Tack så mycket för gåvan och för fint samarbete! Förra veckan uppträdde våra elever i åk 2-3 inför ett nästintill fullsatt konserthus vid en konferens arrangerad av Region Kronoberg. Det var stående ovationer och en och annan tår som trillade hos publiken, när barnen framförde sina sånger.

Bedömning och betyg

Samtidigt presterar eleverna för fullt för måluppfyllelse och betyg. Bedömningsarbetet i åk 6-9 är som mest intensivt i skolan inför terminsslut, för då skall elevernas samlade kunskaper bedömas och betygsättas. Det är ett komplext arbete! Om man som vårdnadshavare vill veta mer om hur bedömning och betygsättning går till, finns det en bra film som Skolverket har gjort.

Skolenkäten

Tack till alla föräldrar som har besvarat Skolinspektionens skolenkät. I dagarna kom resultatet, som finns publicerad på skolverkets webbplatslänk till annan webbplats.

Där söker du på Växjö kommun och Ringsbergskolan. Om ni vill veta hur vi arbetar med en hel del av de områden som enkäten ställer frågor om, kan ni titta på ”Sammanfattning av systematiskt kvalitetsarbete” och ”Plan mot diskriminering och kränkande behandling” som är publicerade under på vår sida om systematiskt kvalitetsarbete.

Givetvis kan ni också ställa frågor till era barns mentorer vid både utvecklingssamtal och vid föräldramöten/klassmöten.

Terminstider VT18

Vårterminen 2018:

Måndag 8 januari - fredag 15 juni

Lovdagar

v 8, v 13, 30 april-1 maj, 10-11 maj

Studiedagar

14 mars, 29 maj

Stängt på fritidshemmet

14 mars (studiedag), 26-27 mars (måndag och tisdag på påsklovet).

Fritidshemmet

Under jullovet är det öppet på fritidshemmet. Det är viktigt att ni lämnar rätt omsorgstider för era barn. Planering, med bemanning och måltider, bygger på de tider ni har lämnat. Dessvärre har vi ofta ett frånfall, där barn är anmälda och sedan inte dyker upp. Vi vill därför uppmana er att höra av er så snart det finns en förändring i de tider ni har lämnat inför jullovet. Tel till fritidshemmet är 0470-43 911.

Kontakt under jullovet

Om ni behöver komma i kontakt med ansvarig chef under lovet, ringer ni Kontaktcenter 0470-41 000. För kontakt direkt med verksamheten ringer ni 0470-43 911.

Välkomna tillbaka till skolan måndagen den 8 jan. Läsning enligt schema.

Låt julen vara barnens högtid!

Varma julhälsningar önskar Susanne Randau med personal

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 december 2017