Skolbibliotek

Ringsbergskolans skolbibliotek är en fördjupande resurs för alla elevers lärande.

Skolbibliotekariens uppgift är att ge eleverna förutsättningar för att öka sin läsförståelse och utveckla sitt kritiska tänkade. Detta sker genom ett nära samarbete mellan skolbibliotekarien och skolans lärare där lärarens ämneskompetens och skolbibliotekariens informationskompetens får samspela.

Skolbibliotekarien heter Eric Haraldsson och arbetar på skolan måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar. Bibliotekslokalen är tillgänglig för skolans elever och personal hela dagen, samtliga skoldagar.

Ringsbergskolans bibliotek har för närvarande cirka 4000 titlar. Sök gärna i vårt bestånd i länken nedan. Som låntagare på biblioteket kan du även låna om och reservera böcker här.

Bibliotekets wikilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Digitalt bestånd och fortlöpande dokumentation av verksamhet

Skolbiblioteksplan för Centrumområdetlänk till annan webbplats - Hur bidrar skolbiblioteksverksamheten till elevernas lärande?

Utvärdering av skolbiblioteksverksamheten läsåret 2016-2017

Utvärdering av skolbiblioteksverksamheten läsåret 2015-2016

Utvärdering av skolbiblioteksverksamheten läsåret 2014-2015länk till annan webbplats

Varmt välkommen till biblioteket!

Senast uppdaterad: 5 oktober 2017