Om skolan

Tävelsås skola är en skola med gamla anor, som funnits ända sedan mitten av 1800-talet. I början på 90-talet byggdes skolan till rejält och den nygamla skolan invigdes hösten 1991.

Skolan ligger vackert, bredvid både kyrkan och Tävelsåssjön, och från våra klassrum har vi en underbar utsikt över sjön. Skolgården består av stora grönytor på baksidan, en liten asfaltsplan och grusgård på framsidan. På skolan går elever från år F-3, därefter bussas man vidare till Vederslöv skola. I samma byggnad finns också tre förskoleavdelningar.

När eleverna säger hejdå till Tävelsås skola efter 3:an, gör de det som kreativa, trygga, ansvarsfulla individer med en positiv självbild, god samarbetsförmåga och med uppnådda kunskapsmål i alla ämnen. De lämnar skolan med bibehållen nyfikenhet och med en ”ryggsäck” fylld av naturupplevelser och härliga minnen från musik- och sångstunder med ukulelespel. De har mött vuxna som har höga förväntningar, gemensamma värderingar och ett tydligt förhållningssätt i mötet med varje barn.

Genom ett gott samarbete med föräldrar har vi skapat en trygg grund för elevens fortsatta utveckling.

Senast uppdaterad: 22 september 2017