Biblioteket

Välkomna till Östregårdskolans bibliotek!

Öppettider

Biblioteket är bemannat udda veckor 8-16.30. Alla klasser besöker regelbundet biblioteket för boklån, bokprat, undervisning i bibliotekskunskap och informationssökning. Föräldrar är hjärtligt välkomna in att låna tillsammans med sina barn.

Låneregler

Alla elever på skolan får ett eget lånekort. Lånekortet förvaras på skolan. Lånetiden är 28 dagar och det går bra att ställa sig på kö på (reservera) böcker och låna om böcker max 2 gånger.

Katalog

Du kan söka bland bibliotekets utbud i bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats. Här kan du dessutom låna, reservera och låna om böcker.

Tre övergripande mål

• Att väcka  och öka elevernas lust att läsa
  • Att ge elever och personal grundläggande färdigheter i biblioteks- och informationssökning.
  • Att utveckla och fördjupa samarbetet mellan skola och bibliotek

Biblioteksrådet

Biblioteksrådet kommer med inköpsförslag , tipsar sina klasser och varandra om nya böcker och är med och planerar och informerar om vad som händer på biblioteket.

Bibliotekarie

Ann-Sofie Nilsson