Utbildningar

Är du ute i arbetslivet och känner att det är dags att ta ett steg till? Vill du spendera max 2 år på en utbildning som ger dig goda möjligheter till att hitta ett bra jobb efter examen?

Växjö yrkeshögskola har bedrivit KY- och Yh-utbildningar sedan 1997 och är en av regionens tongivande utbildningsanordnare inom yrkeshögskola. Vi finns just nu på Framtidsvägen 12 i Växjö, i hus Alpha på Videum Science Park. För tillfället har vi en yrkeshögskoleutbildning, IT-infrastrukturspecialist.

Vi har också fått utbildningarna Fastighetsingenjör tekniska system och Redovisningskonsult, vilka kommer att bedrivas här i Växjö med start HT18.

Fastighetsingenjör tekniska system, 415 yh-poäng (cirka 2 år)

En fastigjhetsingenjör har ansvar för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Du säkerställer även krav på driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering samt hyresgästens önskemål om innerklimat och driftsäkerhet.

Läs mer om utbildningen och ansök hos KYH ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redovisningskonsult, 400 yh-poäng (2 år)

Det finns ett stort behov av redovisningskonsulter och det beror främst på pensionsavgångar och på att antalet nya företag ökar. Du lär dig bland annat om löpande bokföring och bokslutsarbete samt att stötta arbetsgivaren att upprätta bokslut, årsbokslut, moms- och arbetsgivardeklarationer.

Läs mer om utbildningen och ansök hos KYH ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Utbildningsledarna och lärarna på Växjö yrkeshögskola har alla lång och gedigen arbetslivserfarenhet vilket ger våra studerande rätt kontakter in i näringslivet. De stora nätverken kring varje utbildning ökar möjligheterna att få ett relevant jobb efter genomgången utbildning.

Funderar du på att flytta till Växjö för att studera på Växjö Yrkeshögskola? I så fall kan du ha nytta av följande länkar till två bostadsbolag:

Den stora dagstidningen i regionen är Smålandsposten. I den kan du se annonser om bostäder eller själv sätta in en: smp.selänk till annan webbplats

Vi kan inte garantera att du får drömjobbet, men vi kan lova att du som satsar på någon av våra utbildningar har en riktigt bra chans att nå dit. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 mars 2018
Förskola och skola