Driftteknik inom energisektorn


Driftteknik inom energisektorn

Information

Denna utbildning söks om och förväntas börja höstterminen 2018 alternativt 2019.

Är det här du?

Är du intresserad av förnyelsebar energi? Vill du ha ett jobb med fokus på framtiden? Då är vår tvååriga yrkeshögskoleutbildning någonting för dig!

Vad blir du?

Efter genomgången utbildning har du den kompetens som krävs för att tillfredsställa energibranschens behov. Du lär dig att sköta energianläggningar inom värme, kraft och processteknik. Du lär dig också energimarknadens uppbyggnad, driftsystem och teknik, styrning och övervakning och mycket mer. Efter utbildningen kan du arbeta som drifttekniker inom energi, värmeverk och ångpanna. Du kan även arbeta som driftmaskinist, biogastekniker och processtekniker.

Hur ser behovet ut?

I dagsläget är energibranschens behov av ansvarskännande och självständiga medarbetare stort. Förändringstakten inom energiverksamheter är hög och Sverige ligger i många avseenden i fronten av utvecklingen. Jönköpings och Kronobergs län är exempelvis ledande i Europa med att använda förnyelsebar energi från biomassa för värme- och elproduktion. Ett jobb inom energibranschen är ett jobb med fokus på framtiden!

Vad läser du?

Utbildningen kommer att bedrivas delvis på engelska. Under utbildningens gång får du kunskaper om energimarknadens uppbyggnad, mätteknik och olika typer av energislag och mycket mer. Stor vikt kommer att läggas vid förståelsen av förnyelsebar energi. Minst 25 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA, så att du som studerande ska få möjlighet att tillämpa de teoretiska kunskaperna i verkligheten. Hela kursplanen hittar du i menyn till vänster.

Sista ansökningsdag:

1 maj 2015

Studietid:

400 Yh-poäng / 2 år / 80 veckor

LIA-veckor:

27 st

Utbildningsstart:

HT 2015

Utbildningsplatser:

22 st

Vem kan söka:

Du som har grundläggande behörighetlänk till annan webbplats

Här kan du läsa mer om hur tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet värderas vid ett eventuellt urval av studerande till utbildningen.

Du ska skicka in:

Ansökningsblankett och betyg. För att tillgodoräkna dig poäng för relevant
tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet vid urvalet, måste du bifoga kopior på dessa betyg/intyg.

För mer information kontakta:

Karin Wirdheim
karin.wirdheim@vaxjo.se
0470 - 417 62

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 oktober 2017
Förskola och skola