Att dansa på Kulturskolan

Terminstider

Kulturskolan följer i stort skolans läsårstider. Man brukar hinna med 15-20 lektioner under en termin - beroende på hur helgdagar ligger. Du är dock alltid garanterad minst 28 lektioner under ett läsår.   

Danssalar

Våra danskurser har vi i Nortullskolan fina danssalar. Två salar finns i en separat byggnad som är belägna längs Skolgatan, med ingång från gården. Det finns även en sal i huvudbyggnaden till vänster på våning 2 (sal 11). 

Kläder

Ha gärna bekväma kläder som det är lätt att röra sig i. De som går barndans bör vara barfota och streetdansarna bör ha gympaskor.  

Föräldrar

Vid första lektionstillfällena får föräldrarna vara med om de vill, men därefter vill vi gärna att föräldrarna väntar utanför danssalen under lektionen. Många barn tycker det är jobbigt med "publik". Är detta ett problem, kontakta läraren. Tänk på att vårt ansvar för barnen bara är under lektionstid. Före och efter är det föräldrarnas. Kom i tid när ni ska hämta ert barn! 

Inställda lektioner

Om en lektion måste ställas in med kort varsel, därför ber vi föräldrar som skjutsar sina barn attde följer med in för att se att allt är som det ska. Det är också viktigt att ni har rätt mail och mobil på ert konto om vi skickar ut sena meddelanden. 

Kostnad

Våra kurser kostar 950:-/termin. Räkning skickas ut i mitten av terminen. Vill du dansa fler gånger i veckan pratar du med din lärare som ser om det finns plats för dig i en annan grupp. Att gå på två lektioner i veckan kostar 1 650:-/termin. Du kan också köpa ett terminskort för 2 200:- som ger dig rätt till obegränsat antal lektioner per vecka. 

Gruppindelning

Läraren gör gruppindelning och har också rätt att flytta barn nivåmässigt för att få undervisningen så bra som möjligt för alla. 

Om du vill sluta

Glöm inte meddela expeditionen om du vill sluta din kurs, via tel 0470-417 58 eller mail kulturskolan@vaxjo.se Annars löper din kurs på tills du avslutar den. Som ny elev har man rätt att prova två gånger. Därefter blir man betalningsskyldig.

Information/Ditt konto

Du hittar aktuell information om dansen på vår hemsida, under just "Aktuell information". Inför föreställningar sätter vi även upp information på anslagstavlan vid dansalarna. Du hittar information om ditt barn på ditt konto som du loggar in på via hemsidan. Det är viktigt att du uppdaterar telefonnummer och mailadresser där, då vi skickar ut all information via denna kanal. 

Kontaktuppgifter

För allmänna frågor, synpunkter eller fakturafrågor, kontakta Kulturskolans expedition, tel 0470-417 58 eller mail: kulturskolan@vaxjo.se  Kontaktuppgifter till respektive lärare hittar du här på hemsidan. 

Hoppas du ska trivas i vår verksamhet!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 oktober 2017
Förskola och skola