Stråkinstrument

Fiol, altfiol, cello och kontrabas bildar stråkfamiljen.

Stråkinstrumenten är bra nybörjarinstrument eftersom de finns i barnstorlekar. Dessa har du möjlighet att hyra på Kulturskolan. Har du svårt att välja vilket stråkinstrument du ska spela? Kom till vårt öppna hus, eller läs mer om instrumenten från stråkfamiljen.

Efter något år erbjuds du att få spela i orkester. De finns på olika nivåer, vilket gör det möjligt för dig att spela i orkester under hela din tid på Kulturskolan. Vi har också flera mindre stråkgrupper.

Stråkinstrument kan man börja spela från sex års ålder.

Suzuki

Vi har också undervisning i suzukifiol och suzukicello, där man kan börja redan som fyraåring.

Suzukimetoden bygger på den japanske fiolprofessorn Shinichi Suzukis idéer om att man ska lära sig spela precis som man lär sig prata - dvs genom att lyssna och härma. I början har man inga noter.

Man har lektioner två gånger i veckan. En gång enskilt och en gång i grupp. Föräldramedverkan är viktigt. Hela utbildningen startar med en föräldrakurs. Därefter är föräldrarna med under lektionerna.

Suzukikursen är något dyrare än våra andra kurser, eftersom man har två lektioner i veckan. Den kostar 1400:-/ termin, varav 450:- debiteras på separat faktura. Detta är avgiften för grupplektionen och den ingår inte i ett eventuellt avgiftstak eller syskonrabatt. 

Suzukiförbundets hemsidalänk till annan webbplats

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2017
Förskola och skola