Affärsmodell för energirenovering ska prövas

The Kamprad Family Foundation for Entrepreneurship, Research & Charity ger 400 000 EUR till projekt för energieffektivisering där kommunen är en av deltagarna.

Nytt projekt "One-stop shop affärsmodell för energirenovering av småhus".

Det övergripande målet är att utveckla, implementera och testa en one-stop shop affärsmodell för holistisk energirenovering av småhus. I praktiken innebär det att utveckla ett paketerbjudande för privatpersoner som vill energirenovera sina villor.

Växjö kommun bidrar med opartisk rådgivning till dessa villaägare som vill renovera sina hus, för allmän energikunskap och för att sprida informationen/kunskapen från projektet.

Fakta om projektet

Projektet pågår från september 2016 och till och med augusti 2019.

Projektledare är Linnéuniversitetet och deltagare är forskare från Linnéuniversitetet, internationella forskare från Danmark, Finland och Norge, Villägarna Kronoberg, Energikontor Sydost, Åseda Värme & Sanitet AB, Susen AB, Älmhultsbostäder, Växjö kommun, Länsförsäkring Kronoberg, TMF- Trä- och Möbelföretagen, Länsstyrelsen Blekinge och Region Blekinge.

Läs mer på LNUs webbplats.länk till annan webbplats

Kontaktperson/projektledare

Krushna Mahapatra, krushna.mahapatra@lnu.se, docent på  institutionen för byggd miljö och energiteknik, Linnéuniversitetet

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2018
Hållbarhet och miljö