Växjös gröna gärning

Var med och rösta i formuläret härnere, sista dag är den 20 mars. Det blir prisutdelning av programledare Martin Emtenäs klockan11.00 den 24 mars i Växjö stadsbibliotek under Earth Week.

På Nominerade 2018 hittar du alla som är nominerade - Grattis till dessa miljöhjältar! En jury väljer ut vinnande företag och skolklass medan du kan rösta fram vinnande. Här får du kort presentation av de fyra nominerade i klassen Privatperson/förening. En av dessa kommer att få 10 000 kronor för Växjös gröna gärning. Vem röstar du på? Fyll i formuläret anonymt härnere.

Smoothies to Sustain

Smoothies to Sustain är en organisation som drivs av ungas tjejer som tror på att svinn inte finns. De startade Smoothies to Sustain som ett sätt att sprida medvetenhet om matavfall och viktigast att maten alltid går att rädda.

Omstälningsrörelsen (Omställning Växjö)

Omställningsrörelsen gör ett kontinuerligt arbete för att ställa om samhället till ett mer hållbart sådant. Deras syfte är att skapa förutsättningar för omställning på individnivå, gruppnivå och samhällsnivå för ett hållbart Växjö. De utgår från människors initiativ att tillsammans med andra skapa lokala hållbara strukturer, något som gagnar både dig och mig och därmed också hela samhället i stort.

Gösta Skoglund

Gösta Skoglund har de senaste tolv åren genom föreningen Miljö Linné varit med om att bygga upp tävlingen Unga Ekokockar, utveckla Mackens stadsodling i Ekobacken, utveckla Barnens Matland och nu senast starta den nationella organisationen Refarm 2030. Han har även genom föreningen drivit på ökningen av ekologisk mat i offentliga kök och restauranger vilket har lett till att Region Kronoberg är bästa regionen i landet och att Växjö kommun ligger i ledarligan.

Carolina Smedberg - Miljöstation och PET-polis

Carolina Smedberg gör en insats vid varje besök på en miljöstation. Hon plockar jag upp slängda sopor (tidningar, batterier, glas, metall m.m) det som någon lat person inte orka göra utan att de ställer det jämte kärlet.

Rösta senast 20 mars

Senast den 20 mars vill vi ha din röst. OBS endast en röst per person. Din röst är anonym. Detta var korta presentationer, läs mer under Nominerade 2018.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2018
Hållbarhet och miljö