Dagens entreprenörer

Dagens entreprenörer var temat för morgonens frukostmöte och vi fick möta allt från skaparen av Designtorgets Pluringen till ambitiösa flyttkillar och importörer av cashewnötter. Dessutom en härligt kreativ utställning med ett 30-tal UF-företagare.

Inspirationen och energin flödade denna morgon när Nätverket Expansiva Växjö och Ung företagsamhet Kronoberg bjöd in till frukostmöte på Visma Spcs. Cirka 150 företagare minglade med med ett hundratal UF-elever som även fick chans att visa upp sina produkter.
- Vi rengör dina converse. De blir ofta snabbt skitiga och det är ju

onödigt att slänga dem, berättade John Stafström och Annie Johansson från Rädda Skorna UF (bilden) som fanns på plats för att berätta om sin speciella skotvätt.

Skaparen av Pluringen
Från scenen fick UF-eleverna goda råd från bland andra Camilla Ljunggren som ligger bakom Designtorgets mest sålda produkt, Pluringen. Detta startade just som ett UF-företag för 15 år sedan.
- Jag såg det mest som en kul grej som skulle kunna ge mig bättre betyg i skolan. Jag skulle aldrig kunnat tänka mig att det skulle kunna prägla hela mitt liv, sa Camilla Ljunggren som idag jobbar med nätverket Business Challenge och som dessutom ligger bakom A Startup Store, ett typ av showroom för bland annat UF-företagare i Kulturhuset i Stockholm.
- Mitt bästa tips är att sätta upp tydliga mål och aldrig vara rädd för att be om hjälp. Det är också viktigt att nätverka och jag vet att det kan kännas nervöst i början men det där pirret i magen gör också att man utvecklas, sa Camilla Ljunggren.

Importerar nötter
Ett företag som vågat möta pirret i magen är Smiling Group som importerar fairtrade-märkta cashewnötter direkt från Gambia. De har under kort tid byggt upp sitt företag och skapat många nya arbetstillfällen i Gambia.
- Vi förstod inte varför nötterna skulle färdas så långt och samtidigt ge så lite pengar tillbaka till odlarna. Nu får vi bättre och billigare nötter och odlarna tjänar mer pengar, berättade Joakim Söderling från Smiling Group som har som mål att omsätta 50 miljoner om 5 år.

Boka ett möte!
Deras historia lämnade ingen oberörd och gav nog också extra inspiration till de UF-elever som var på plats. Alla i publiken fick också avslutningsvis en uppmaning av Camilla Ljunggren.
- Passa nu på att knyta kontakter! Jag tycker att ni ska boka minst ett möte, t ex lunch eller fika med någon som sitter vid ert bord. Mötet ska äga rum innan mars är slut. Jag hade själv aldrig nått dit jag är idag utan mina kontakter, sa Camilla Ljunggren.

Här kan du se bilder från frukosträffen!länk till annan webbplats

 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juli 2017
Jobb och företag