Johanna gjorde praktik på personalkontoret

Under 14 veckor av höstterminen 2013 hade jag praktik på Växjö kommuns centrala personalkontor. Jag läste då på informatörsprogrammet vid LNU. Jag som var riktigt skakig i knäna inför praktikstarten ville knappt sluta när det var dags att återgå till skolarbetet.

Jag lärde mig massor och självförtroendet växte enormt under de där veckorna. Jag hade härliga kollegor som tog sig tid att berätta och förklara för mig när jag inte förstod och verkligen lyssnade på mina idéer. De gav mig också ett stort projekt att jobba med. De ville att jag skulle se över all personalinformation (och det var mycket!) som fanns på intranätet och hitta ett nytt, lättare sätt att strukturera den på. Det var ett jättespännande uppdrag som efter intervjuer, omvärldsbevakning, strukturkartor och mycket arbete resulterade i en lösning som sedan våren 2014 används på intranätet på riktigt. Så himla roligt!

Efter min praktik hade jag fått kontakter i kommunen och jobbade under våren 2014 som studentmedarbetare på kommunikationsenheten parallellt med att jag skrev min C-uppsats i skolan. Jag tog min kandidatexamen i juni 2014 och på hösten började jag jobba heltid på personalkontoret där jag gjort min praktik. Idag jobbar jag med rekrytering, Växjö kommuns arbetsgivarvarumärke och kompetensförsörjning. Tänk som det kan gå!

Har du möjlighet att göra praktik under din utbildning ska du definitivt ta chansen att göra den på Växjö kommun! Det ger dig en inblick i arbetslivet och hur saker fungerar i praktiken och värdefulla kontakter. Kanske leder det till ett jobb i framtiden, vem vet?

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juli 2017
Jobb och företag