Så här söker du feriearbete

Behöver du hjälp i hur du fyller i ansökan? Nedan ger vi dig en förklaring, steg för steg, hur du fyller i din ansökan.

Hur fyller jag i ansökan?
I din ansökan kommer du på första sidan att göra val av områdesbransch, geografiskt område samt period:

  • Du väljer 1 inriktning av områdesbransch. (OBS! Du kan endast välja 1 inriktning). Läs igenom beskrivningarna av områdesbranscherna/titta på informationsfilmerna och välj det som intresserar dig och det du vill feriejobba med under sommaren. Dessa har vi samlat på höger sida.
    Beskrivningarna hittar du på första sidan i ansökan. (Undantag för dig som redan har ett inlogg sedan tidigare- då hittar du beskrivningarna genom att gå till "startsida" och "aktuella platser att söka")
  • Du väljer de geografiska områden du har möjlighet att jobba i. Här kan du välja fler än 1 val. Observera att du ska kunna ta dig till feriejobbet på egen hand, Växjölöftet sommar bistår inte med busskort.
  • Du väljer de perioder som du har möjlighet att feriejobba. Ju fler perioder du kryssar i, ju större är möjligheten att du tilldelas ett feriejobb. MEN tänk på att du inte kan ta ledigt under ditt feriearbete. För att bli aktuell för en plats förutsätts att du kan arbeta alla de veckor i perioden du kryssar i. (Vanligtvis är en period 3 veckor)

Efter att du gjort dina val klicka på ”gå vidare” så kommer du till nästa sida, där det är ett formulär du ska fylla i. Fyll i all information som krävs. När du fyller i din ansökan är det avgörande att du fyller i en e-postadress som fungerar. Det är denna epost som kommer vara den enda informationskanalen mellan dig och oss på kontoret för Växjölöftet sommar. Det är via epost du får all information om din ansökan och tilldelad ferieplats. Vi kommer via mejl be dig att aktivt bekräfta dels din ansökan och dels att du vill tacka Ja till tilldelad ferieplats. Var noga med att du skriver rätt e-postadress.

Längst ner i formuläret finns ett fält som heter ”ladda upp fil”, här bifogar du ditt CV och personliga brev, OBS! tänk på att CV och personliga brev ska bifogas i PDF-format. När du fyllt i all information och bifogat ansökningshandlingar tryck på ”nästa”. Då kommer du till en kontrollsida. Här är det viktigt att du kontrollerar så du fyllt i all information rätt, kontrollera e-postadressen en extra gång och sedan klickar du på ”skicka ansökan”.

När du har skickat din ansökan, får du upp en sida där det står ” Tack för din intresseanmälan”. Läs informationen på tacksidan, gå in på din e-post och bekräfta din ansökan via länken du har fått i ett mejl av feriebanken. Om du inte hittar mejlet, kolla först i din skräppost, hittar du inte den där kontakta i första hand info@vaxjo.se eller 0470-41000 alt. vaxjoloftetsommar@vaxjo.se. Om du inte bekräftar din ansökan har din ansökan inte kommit in till kontoret för Växjölöftet sommar och är då inte med i processen mot ett feriejobb.

Efter du skickat in en ansökan
När ansökningsperioden är slut går kontoret för Växjölöftet sommar igenom alla ansökningar. Har du en godkänd ansökan går du vidare i processen mot ett feriejobb.

Efter att kontoret för Växjölöftet sommar har gått igenom alla ansökningar kommer du bli kallad till en gruppintervju/informationsträff som är obligatorisk. Deltar du inte på detta, förlorar du chansen att få ett feriejobb. (Giltig frånvaro avgörs av kontoret för Växjölöftet sommar.) Kallelsen kommer via e-post.

Efter gruppintervjun/informationsträffen kommer en matchning mot ferieplatserna att göras. När matchningen har gjorts får du som har tilldelats ett feriearbete ett mejl på vilken ferieplats du har fått. Du som tilldelats ett feriearbete måste bekräfta din plats om att du vill ha feriejobbet innan utsatt datum. Bekräftar du inte att du vill ha jobbet innan utsatt datum förlorar du chansen att få ett feriejobb. Du bekräftar ferieplatsen i din profil på feriebanken. Du som inte har tilldelats någon ferieplats hamnar på en reservlista.

Vad är nästa steg? 

Har du tilldelats en ferieplats kommer du få information om du är aktuell för att gå en utbildning mot den inriktning du valt.

Efter att du tilldelats ett feriearbete ska du kontakta din ferieplats. Det är ditt ansvar att ta kontakt med ferieplatsen så att de vet om att du kommer att arbeta där under sommaren och för att de ska kunna ge dig information om din första arbetsdag eller eventuell introduktionsdag. Kontaktuppgifter till din ferieplats får du i mejlet som går ut med tilldelad ferieplats.

Var uppmärksam på att det på flera ferieplatser är ett krav att du på din första arbetsdag ska visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Detta beställer du via polisens hemsida och det kan ta flera veckor innan du får det. Beställ därför detta i god tid innan du påbörjar ditt feriearbete.

Funderingar?
Skulle några som helst problem, funderingar, frågor eller tankar kring din ansökan dyka upp kontakta i första hand 0470-410 00 eller info@vaxjo.se alternativ ta kontakt med oss på kontoret för Växjölöftet sommar via vaxjoloftetsommar@vaxjo.se . Det är kontoret för Växjölöftet sommar som sköter all administration kring ansökan.

Lycka till!

Med reservation för ändringar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2018
Jobb och företag