Feriearbeten du kan söka

Nedan har vi samlat de feriearbeten som du kan söka. Läs mer om vad det innebär att jobba som feriearbetare inom exempelvis vård och omsorg eller förskola och fritidshem.

Du väljer en inriktning av branschområde i din ansökan. Tänk igenom och välj det du känner att du är intresserad av – I resterande steg i ansökningsprocessen går du vidare mot den inriktning du valt. För att gå vidare i processen krävs en godkänd ansökan. Läs igenom all information noggrant innan du fyller i och skickar in din ansökan.

Vård/ Omsorg

Om du väljer att söka dig till omsorgsbranschen kommer du få betydande erfarenheter för framtiden. Här kommer du få vara en guldkant i vardagen genom att bidra som en extra resurs med positiv energi för de boende inom äldreomsorgen. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att gå promenader, baka, spela spel och aktivera de boende. Ta chansen och testa på ett yrke som inte bara ger dig en bra merit för framtiden utan som även ger dig något tillbaka. Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta inom vård/omsorg? Titta på filmen här nedan när Hilda berättar mer.


Förskola/fritidshem

Om du väljer att söka dig till förskola/fritidshem kommer du få erfarenhet av att jobba med barn och se hur pedagogerna arbetar. Materialvård kan också ingå i arbetet. Att arbeta i en barngrupp innebär att främja barnens utveckling genom att till exempel delta i samlingar, gå på utflykt till skogen, äta pedagogiska måltider med barnen och att hjälpa dem med praktiska bestyr. Andra exempel på aktiviteter med barnen är att lägga pussel, spela spel, läsa böcker, rita och måla och bygga lego. Är du en person som är lekfull men samtidigt ansvarstagande och är nyfiken på hur det är att jobba inom barnomsorgen är detta ett jobb som passar dig!”

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta inom förskola och fritidshem?
Titta på filmen här nedan när Jonatan berättar mer.

Praktiska jobb

Om du väljer att söka dig till den praktiska inriktningen kommer du exempelvis att få arbeta med snickeri, måleri, städ och grönyteskötsel. Inom praktiska jobb används mycket verktyg och maskiner som du behöver hantera på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Är du en person som gillar att vara fysiskt aktiv, är öppen för att prova på olika arbetsuppgifter och har en vilja att lära dig nya saker är detta ett jobb som passar dig.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbete inom praktisk inriktning?
Titta på filmen här nedan när Jan berättar mer.

 

Nätverket SIP (För dig som går IM och språkintroduktion)

Om du väljer att söka dig till Nätverket SIP kommer du tillsammans med andra få arbeta med olika praktiska uppgifter. Du hjälper till att sköta om fastigheten, ta hand om växthuset och bygga saker av återvunnet material. Är du en person som gillar att tänka själv, lösa problem, arbeta tillsammans med andra och lära dig nya saker är detta ett jobb som passar dig.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta inom Nätverket SIP?
Titta på filmen här nedan när Martin berättar mer.

 


Funkibator

Det finns även möjlighet att söka sig till Nätverket SIPlänk till annan webbplats.s verksamhet Funkibator. Om du väljer att söka dig till Funkibator kommer du tillsammans med andra få arbeta med olika praktiska uppgifter. Du hjälper till att sköta om fastigheten, ta hand om växthuset och bygga saker av återvunnet material. Är du en person som gillar att tänka själv, lösa problem, arbeta tillsammans med andra och lära dig nya saker är detta ett jobb som passar dig.

Aktivitetsledare

Om du väljer att söka till aktivitetsledare kommer du att få vara ledare för olika typer av aktiviteter för yngre barn och ungdomar. Det kan exempelvis vara att arbeta som ledare vid kolloverksamhet, uteaktiviteter, idrott och friluftsliv. Om du är en person som är ansvarsfull, tycker om att jobba med barn och unga samt vill testa på att vara en ledare är detta ett jobb som passar dig.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta som aktivitetsledare?
Titta på filmen här nedan när Stephanie berättar mer.

 

Kök och måltidsenheten

Om du väljer att söka till kök/måltidsenheten kommer du att få arbeta i kök, förbereda måltider och salladsbord, diska med mera. Är du intresserad av att jobba restaurang/kök eller som kock är detta ett jobb som passar dig, du får bra erfarenheter och en bra merit för framtiden.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta inom kök/måltidsorganisationen?
Film kommer inom kort.

Kommunvägledare/administration

Inom denna områdesbransch finns olika arbetsplatser med fokus på service och administration. Det kan vara uppgifter som att informera, vägleda och ge råd till kommunens invånare gällande frågor som kommer in via telefon hos kommunens kontaktcenter. Delta vid inspektioner, ta anteckningar, dokumentera hos miljö- och hälsoskyddskontoret. Eller registerrensningar, hjälpa till med skanning, sortering och arkivering hos kommunens kontor. Är du en strukturerad person, med god service och datorvana är detta jobb som passar dig.

Specificera i ditt personliga brev vad du är intresserad av.

Kultur

Om du väljer att söka till kulturområdet kommer du att få arbeta antingen med musik, foto eller film i olika former och projekt. Vi ser gärna att du har ett brinnande intresse för kultur och vilja att lära dig nya saker. Specificera i ditt personliga brev vad du är intresserad av inom kulturområdet.

Bibliotek

Om du väljer att söka till bibliotek kommer du att få arbeta på något av Växjö kommuns bibliotek. Arbetsuppgifter kan vara att antingen vara med i barnverksamhet, skaparverkstad eller att stå i receptionen och bistå med digital hjälp. Är du social och utåtriktad är detta ett jobb som passar dig!

Sommar UF (För dig som går IM och språkintroduktion)

Under tre veckor får du starta, driva och avveckla ett UF-företag i miniformat.

Du får lära dig företagsekonomi, marknadsföring och försäljning samtidigt som du har möjlighet att tjäna extra pengar utöver din lön. Vi vill lyfta fram dina styrkor och hjälpa dig att förverkliga en idé.

Vi på Ung Företagsamhet Kronoberg erbjuder dig att se arbetslivet ur ett helt nytt perspektiv samtidigt som du får en bredare förståelse vad företagsamhet handlar om. Träffa etablerade företag, väx som person, träna på att presentera dig själv, lär känna den svenska företagskulturen och skapa nya kontakter.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta på Sommar UF?

UngDrive - Starta eget företag i sommar!

I UngDrive får du som är född 2000 och 2001 möjligheten att av riktiga entreprenörer lära dig allt du behöver för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under sommarlovet.

Med hjälp av inspiration, workshops, coachning, säljträning och ett startkapital på 1 500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar.

Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Läs mer om UngDrive och vilka affärsidéer andra ungdomar lyckats med på www.ungdrive.selänk till annan webbplats.

Vill du veta mer om hur det är att feriearbeta på UngDrive? Se filmerna här:

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2018
Jobb och företag