Hyra ut lediga lokaler

Hyr du ut kommersiella lokaler såsom kontor, butiker, verkstäder, lager eller liknande? Växjö kommun kommer i kontakt med många företag som söker lokaler så för att göra det lättare för dem att hitta lediga lokaler, och lättare för dig som fastighetsägare att hitta nya hyresgäster, har vi två enkla och kostnadsfria tjänster att erbjuda.

Växjö kommun använder Lokalguiden för att hantera vårt mark- och lokalregister, och det är hit vi hänvisar företag som söker lokaler i första hand. Lediga lokaler presenteras både direkt på kommunens webbplats och på www.lokalguiden.selänk till annan webbplats. Du som är fastighetsägare kan tack vare vårt samarbete med Lokalguiden annonsera dina lediga lokaler utan kostnad.

Börja med att skapa ett användarkonto genom att gå in på www.lokalguiden.se/regvaxjolänk till annan webbplats och fylla i formuläret. Sedan kan du kostnadsfritt börja lägga upp annonser för dina lediga lokaler, men kom
ihåg att uppdatera dina annonser när du hyr ut någon lokal eller får nya lediga lokaler. Lokalguiden kommer att påminna dig om uppdateringen med jämna mellanrum.

Annonserar du lediga lokaler direkt på den egna hemsidan och vill slippa uppdatera på flera platser? Då erbjuder Lokalguiden även en betaltjänst där du hanterar lokalerna på den egna sidan medan de dagligen uppdaterar annonserna automatiskt lokalguiden.se. För mer information kontakta kommun@lokalguiden.se.

Sändlista lokalförfrågningar

I de fall företaget inte hittar rätt lösning via mark- och lokalregistret erbjuder Växjö kommun en enkel e-tjänst där vi kan skicka ut en förfrågan i vårt nätverk av fastighetsägare. Företaget fyller i ett förfrågningsunderlag där de presenterar sin verksamhet och preciserar sina behov och önskemål. Förfrågningarna skickas alltid till alla de fastighetsägare som önskar vara med på sändlistan och har du en tänkbar lösning för företaget tar du kontakt direkt med den kontaktperson som finns angiven i förfrågan.

Vill du vara med på sändlistan så skicka en e-post till naringliv@vaxjo.se med information om namn, företag och kontaktuppgifter. Beskriv också gärna kort var du har fastigheter och vilken typ av lokaler du hyr ut.

Information om nytt mark- och lokalregister


Vakant blir Lokalguiden

Mark- och lokalregistret är ett viktigt verktyg för Växjö kommun när företag som vill starta, expandera eller etablera sin verksamhet i Växjö och behöver hjälp att hitta rätt plats för sin verksamhet. Vi har sedan många år använt mark- och lokalregistret Vakant där du som privat fastighetsägare kostnadsfritt har kunnat annonsera lediga lokaler på www.vakant.nu/vaxjolänk till annan webbplats. Under 2015 förvärvades Vakant av Lokalguiden och deras ambition är att successivt slå samman de två systemen.

Växjö kommun har beslutat att redan nu gå över till Lokalguidens presentationsverktyg då det är mer modernt, mer användarvänligt och erbjuder fler funktioner som du som fastighetsägare kan ha nytta av. I fortsättningen publiceras annonserna både på lokalguiden.se och direkt på Växjö kommuns näringslivssidor. Tack vara vår överenskommelse med Lokalguiden kommer du som fastighetsägare även i fortsättningen att kunna annonsera dina lediga lokaler kostnadsfritt, men Lokalguiden erbjuder även tilläggstjänster för dig som önskar fler funktioner av systemet.

Hur kommer övergången att gå till?

Du som har ett användarkonto på Vakant kommer inom kort att få information per e-post om hur du ska gå tillväga för att få ett konto på Lokalguiden.se. Det är viktigt att du gör ditt val så snart som möjligt, men senast den 30 september 2017 eftersom ditt Vakant-konto så kommer att stängas ner och alla annonser i vårt gamla system försvinner.

Har du frågor till om det nya presentationssystemet eller vill du titta på möjligheten att automatiskt uppdatera annonserna från din egen webbplats så kontakta Lokalguiden på kommun@lokalguiden.se. Har du frågor till Växjö kommun angående det nya mark- och lokalregistret så kontakta näringslivsutvecklare Björn Collin på bjorn.collin@vaxjo.se.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 augusti 2017
Jobb och företag