Inköps- och beställningssystemet

Växjö kommun införde ett e-handelssystem för inköp och beställning 2010. För leverantörer till Växjö kommun innebär det att deras varor och tjänster visas i ett inköpstöd för kommunens anställda.

Vid kataloghantering av avtalat sortiment som ska finnas med i e-handelssystemet behöver leverantören känna till uppgifter som ska finnas med om produkterna. Att produkterna har unspsc-koder, bilder samt miljömärkning är för leverantören en skyldighet för att lyfta sina produkter i e-handelssystemet och informera beställaren.


UNSPSC-kod 

Detta kommer att vara en märkning för varje produkt och miljömärkningen är en annan uppgift. En korrekt angiven (NN.NN.NN.NN eller NNNNNNNN) och existerande UNSPSC-kod på produkterna ska följa med. Här finns En lista över UNSPSC koder.


Mijömärkning

Varor med miljömärkning syns i systemet. Systemet kan ha dessa märkningar i nuläget; (Miljömärkning måste bestå av giltiga GS1 koder.)Bra miljöval/Falken; Svanen; EU-blomman; KRAV; Fairtrade; GMO Märkt; EU-ekologiskt; MSC-märkt fisk; Rainforest Alliance certifierad; Svenskt Sigill; FSC, Forest Stewardship Council; Fairtrade. En lista över miljömärkningssymboler.


Bilder 

Bilder på produkter lyfter fram och beskriver varorna. Bilder ses därmed obligatoriskt för produkter som ska finnas i e-handelssystemet. Bilderna finns hos leverantören och länk till bilderna börjar med http eller https och slutar .jpg-format. Många sökord är att rekommendera då det underlättar för beställaren att hitta och att det genererar fler sökträffar. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2017
Jobb och företag