Studiebesök

Vill du komma på studiebesök till Växjö kommun? Vi erbjuder skolklasser, organisationer och andra kommuner att besöka oss. Det är ett bra sätt att lära sig mer om ett speciellt ämne.

Här ser du vad du kan besöka och du skickar en förfrågan till oss genom att fylla i formuläret längst ner på sidan.

Avloppsreningsverket Sundet

Vi välkomnar skolor, föreningar, kommuntjänstepersoner, företag med flera. Från grundskolan tar vi bara emot klasser från årskurs 4 genom vårt särskilda samarbete med utbildningsförvaltningen i Hållbara Kliv.

Max antal för en grupp är 25 personer, vid större grupp rekommenderar vi att ni delar in den i två mindre grupper vid olika tillfällen.

När du besöker oss får du både se hur reningsverket fungerar men också lära dig hur du själv kan bidra till en bättre miljö. Besöket brukar ta ungefär 1,5 timme.

Återvinningscentralerna

Du får information om vad som händer med avfallet som vi tar emot. Hur fungerar sophanteringen. Vem har ansvar, historik och utveckling.

Avfallsanläggningen Häringetorp

Besök oss och få reda på mer om förbehandlingsanläggning av matavfall, deponi och omlastning av hushållasavfall.

Arenastaden i Växjö

Arenastaden i Växjö är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang.

Med så många arenor i nära anslutning till varandra, där 15 olika sporter samsas, är Arenastaden i Växjö unik i sitt slag och ett av de bästa idrottsområdena i Sverige.

Förskola, skola och gymnasium

Vi kan berätta om alla frågor som rör vår verksamhet, förskola, grundskola, grundsärskola, resursenhet, fritidsgårdar, gymnasium med mera. Du kan också få besöka våra förskolor och skolor.

Vill du veta mer om vårt miljöarbete

Vi har tagit fram en meny för den som är intresserad att besöka Växjö Europas grönaste stad.

Här får du veta mer om kommunen strategiska miljöarbete och satsningen på bioenergi och trähus. Du får bland annat besöka energibolaget VEAB, vattenreningsverket Sundet och Välle Broar.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2017