Vistelsestipendiater 2016

Under april - maj 2016 hade Det fria ordets hus och stiftelsen Elin Wägners Lilla Björkas fyra stipendiater inom litteratur och konst.

Anna Jörgensdotter, författare

Anna Jörgensdotter är bland annat redaktör för poesiantologin "Om detta sjunger vi inte ensamma" som samlar dikter om flyktingssituationen 2016. Hon debuterade 2002 med romanen Pappa Pralin och har därefter utkommit med tre romaner, varav den senaste, Drömmen om Ester, kom ut i maj 2015. Annas första möte med Elin Wägner var genom Väckarklocka och har sedan dess har Elin betytt mycket för henne, både som politisk och feministisk kraft.

Karin Granstrand, konstnär

Karin Granstrand tog examen 2011 från HDK Steneby (Göteborgs Universitet) och sedan dess har har hennes arbeten visats bland annat på Konstfrämjandet Skåne, Nässjö Konsthall, Skövde Konstmuseum samt Fotogalerie Wien. Under sin vecka på Lilla Björka utveckla Karin sitt konstnärliga arbete.

Elin Boardy och Jessica Schiefauer, författare

Elin Boardy har tidigare gett ut romanerna "Allt som återstår", 2008 och "Mot ljuset" 2011 och "Mary Jones historia" 2014.

Jessica Schiefauer är författare till "Om du var jag" 2009, "Pojkarna" 2011 (Augustpriset för bästa ungdomsroman) och nu senast "När hundarna kommer" 2015 (Augustpris för bästa ungdomsroman).

De båda lärde känna varandra på skrivarlinjen på Nordiska folkhögskolan i Kungälv, år 2000, och sedan dess har vi varit vänner och litterära följeslagare.

Berit Viklund och Josefin Svenske, serietecknare

Berit Viklund är serietecknare vars debutroman på Syster förlag kommer hösten 2016. I sina serier undersöker hon teman som kropp, relationer, tabun, friskhet och glesbygd.

Josefin Svenske är serietecknare, kulturproducent och förläggare på egna serieförlaget Kolik (2005-) och Rabén och Sjögren (2014-). Hon är även en av huvudlärarna på Serieskolan i Malmö (2010-2014).

Josefin och Berit arbetade både enskilt med sina egna arbeten och tillsammans med ett gemensamt projekt under sin period på Lilla Björka.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2017
Se och göra