Musik

Musiklivet i Växjö är både rikt och varierat! Många etablerade artister har eller har haft Växjö som bas för sitt musicerande.

Aktuella arrangemang hittar du under Evenemang.

Biljetter säljs av bland annat BiljettCentrum.

Arrangörer och andra aktörer

Vill du sjunga i kör, musicera eller letar du replokal rekommenderar vi dig att titta in i föreningsregistretlänk till annan webbplats eller kontakta studieförbunden.länk till annan webbplats

Kulturskolan
Växjö kulturskola har ett rikt kursutbud för barn och ungdomar.

Musik i Syd
länk till annan webbplats
Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg, med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser.

Musica Vitaelänk till annan webbplats
Kammarorkestern Musica Vitae är en del av Musik i Syd och en av Sveriges mest välrenommerade kammarorkestrar.

Media Arteslänk till annan webbplats
En fristående ideell förening som verkar för att främja konstnärlig verksamhet, främst nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.  

Växjö konsertföreninglänk till annan webbplats
Växjö konsertförening arrangerar konserter, men också musikcaféer, samtal kring musik, studiebesök, musikgissning och en hel del annat.

Växjö orkesterföreninglänk till annan webbplats
Orkesterföreningen är en symfoniorkester vars medlemmar, spelar en blandad repertoar bestående av i huvudsak klassiska verk. Orkestern består av skickliga amatörmusiker och några av Kulturskolans lärare.

Valshusetlänk till annan webbplats
Föreningen Valshuset är en fristående ideell förening som syftar till att erbjuda konserter, kurser, dansföreställningar med folkmusik- och världsmusikinriktning.

Föreningen Jazz i Växjölänk till annan webbplats

Föreningen är en sammanslutning av jazzintresserade som arrangerar jazzkonserter.

Kulturföreningen Kristinalänk till annan webbplats
Kulturföreningen Kristina är en fristående, ideell förening som arrangerar olika kulturevenemang med tyngdpunkt på musik.

BG Musik
På BG Musik finns det replokaler utrustade med instrument som man får låna och lokaler som man hyr och använder med egen utrustning. Det finns också en digital inspelningsstudio. Man arrangerar också konserter. 

Växjö musikförening
länk till annan webbplats
Föreningen verkar för Växjös musikliv och ger ungdomar chansen att visa upp sig och utvecklas. De anordnar spelningar, clinics, jam sessions och mycket mer.

Kafé de luxe
länk till annan webbplats
Etablissemang som vunnit priset "Årets Klubb" på Manifestgalan 2013. Här arrangeras konserter av olika genre och dignitet, både med nykomlingar och etablerade artister.

Kronobergarnas musikkår
länk till annan webbplats
Kronobergarnas musikkår är en symfonisk blåsorkester som kan framträda som en militärhistorisk musikkår. Orkestern är en tillgång för kommunens amatörblåsare, ungdomar, återvändare, nyinflyttade musiker eller äldre musiker som vill återuppta spelandet.

Växjöskolornas musikkår
länk till annan webbplats
Växjöskolornas musikkår startades 1945 och har sedan dess regelbundet paraderat på Växjös gator. I orkestern finns ungdomar i åldrarna 7-25 år. Det är en fristående musikkår som drivs av föräldrar och ungdomarna själva och spelar allt från traditionell marschmusik till modern musik.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2018
Se och göra