Bokhultet

Bokhultet är ett centrumnära naturreservat med positionen Natura 2000-område som erbjuder höga naturvärden med kontrastrika upplevelsemiljöer i nära anslutning till Bergundasjöarna.

Här finns ett rikt nät av markerade naturstigar och området är ett populärt utflyktsmål och rekreationsområde.

I området bedrivs föreningsverksamhet, bland annat inom orientering, löpning och en aktiv brukshundklubb. Goda parkeringsmöjligheter finns vid naturreservatets entréerna i norr, väster och öster.

Biparadiset centralt i reservatet är ett utflyktsmål för människor som vill uppleva en rik natur med mycket blommor och en artrik insektsfauna.

Här och i omgivande marker finns många tysta platser för avkoppling i spännande natur. På detta gamla militära övningsområde har skjutbanan förvandlats till Bäckaslövs våtmark. Bokhultet är väl värt ett besök året runt men är som allra vackrast vid tiden för lövsprickningen under våren.

Broschyrer och länkar till mer information om Bokhultet och Biparadiset hittar du här till höger på sidan.  

Tänk på!

I reservatet gäller särskilda föreskrifter. Det är till exempel inte tillåtet att tälta eller plocka blommor. Fullständig information om vilka regler som gäller finns på informationstavlor vid reservatets entréer.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2017
Se och göra